Aprašymas
Ši kava auginama visai šalia Teocelo miesto Veracruz valstijoje, besiribojančioje su Karibų jūra. Regionas ypatingas tuo, jog čia vyrauja kiek šaltesnis klimatas, o, be to, Olmo kavos ūkyje kavamedžiai auginami aukštesnių medžių šešėlyje. Tokios sąlygos lemia, jog kavamedžiai kavos uogas brandina lėčiau, o tudėdamos daugiau laiko brendimui, uogos subręsta tankesnės, kavos pupelėms (uogų kauliukams) perduodamos visą paletę itin ryškių ir turtingų skonių.
Finca El Olmo ūkyje kavą augina jau trečia augintojų kata. Tiesa, įdomu, jog Finca El Olmo kavos ūkis pavadintas visai ne ūkio šeiminkų garbei, kas yra ganėtinai būdinga šiam regionui, bet kilo iš nykstančios vietinės medžių rūšies- “olmo / elm”, o ūkyje augantys keli šimtamečiai olmai- tikras Finca El Olmo pasididžiavimas.
Šiame ūkyje kavos uogų derlius renkamas rankomis užtikrinant, jog būtų nuskinamos tik prinokusios uogos, ir paskleidžiamos ant virš žemės pakeltų sietų, kavos pasaulyje dar vadinamų “African beds”. Saulėje džiūnančios kavos uogos nuolat vartomos, jog džiūtų tolygiai bei būtų išvengta pelėsio rizikos, o pasiekusios, maždaug, 12,5% drėgmės lygį, išdžiuvusios kavos uogos gabenamos į apdirbimo stotį, kur iš jų išgvildenamos jau skrudinimui beveik paruoštos kavos pupelės. Toks kavos apdorojimo būdas vadinamas sausuoju arba natūralioju, o taip apdorota kava išsiskiria tirštu salstelėjusiu skoniu, subtilia ir labai nedidele rūgštele.
Puikios augimo sąlygos, milžiniška Finca El Olmo kavos augintojų patirtis bei kompetencija suteikia mums nuostabią galimybę mėgautis išskirtine aukščiausios kokybės ir kiek netradicine Meksikos kava, pasižyminčia itin ryškiomis anansų, kivių ir tirštomis, nuga kremą primenančiomis natomis. Būtinai išbandykite!
Laikymo sąlygos: laikyti tamsioje sausoje vietoje originalioje pakuotėje 5o – 25o C temperatūroje.
Labaiiii kitokia kava.Ruosiant su prancuzisku kavinuku ar per filtra ji gaunasi svelniai tokia vaisiska, bet ne vyno skonio ir ne rugsti (kas man nepatinka),jauciasi dar kaip ir sokolado skonis.Nera kartumo visai.Ruosiant moka kavinuku,visi skoniai sustipreja poskonis burnoje intensyvesnis ne diovinantis,o malonus.Kapucinas ,kuri geriu su makadamiju riesutu pienu, skanus visais budais ruosiant.JAUCIASI kava, nepaskesta piene.
Tikrai verta demesio kava.Labai grazios dideles pupeles.Sita kava patiks bele kokiam Gurmanui. DIDZIULIS PLIUSAS IR ACIU KAVOS PIRKLIUI UZ SIA KAVA.
Gavau mėginuką dovanų (dėkoju Kavos pirkliui) ir galiu lyginti su kartu pirktomis Gvatemalos, Etiopijos, Brazilijos bei Peru. Šios pupelės vienintelės, kurios nepatiko. Rūgštelė jaučiasi daug labiau (nei anksčiau minėtų), skonis gan vaisinis, labai lengva, netiršta, jokio kartumo, skonis labai netipiškas, “ne kaip kavos”. Skonis žinoma subjektyvus dalykas ir galbūt egzotiškų potyrių ieškantiems kaip tik patiks, bet ši kava nėra tradicinės kavos mėgėjams.