Kavos Pirklys

KAVA MEXICO FINCA EL OLMO

KAVA MEXICO FINCA EL OLMO

Poskonis: sultingi ananasai, nuga kremas, kiviai Kava pasižymi: skonio tirštumu, nedidele salstelėjusia egzotinių vaisių rųgštele Rekomenduojamas skrudinimas: vidutinis Regionas: Veracruz, Teocelo Apdorojimas: sausasis (angl. natural) Augimo aukštis: 1300 m virš jūros lygio Pupelių rūšis: Arabica (Mundo Nova, Marsella, Oro Azteca) Derliaus rinkimo laikotarpis: sausis- balandis

Skrudinimo tipai
Išvalyti
Paruošimo tipai
Į krepšelį
Registruoti lankytojai taip pat gauna lojalumo pupelių.

Pirkdami šią kavą, gausite 20 lojalumo pupelių

Kavą šviežiai paskrudinsime per 3 d.d.

Aprašymas

Ši kava auginama visai šalia Teocelo miesto Veracruz valstijoje, besiribojančioje su Karibų jūra. Regionas ypatingas tuo, jog čia vyrauja kiek šaltesnis klimatas, o, be to, Olmo kavos ūkyje kavamedžiai auginami aukštesnių medžių šešėlyje. Tokios sąlygos lemia, jog kavamedžiai kavos uogas brandina lėčiau, o tudėdamos daugiau laiko brendimui, uogos subręsta tankesnės, kavos pupelėms (uogų kauliukams) perduodamos visą paletę itin ryškių ir turtingų skonių.
Finca El Olmo ūkyje kavą augina jau trečia augintojų kata. Tiesa, įdomu, jog Finca El Olmo kavos ūkis pavadintas visai ne ūkio šeiminkų garbei, kas yra ganėtinai būdinga šiam regionui, bet kilo iš nykstančios vietinės medžių rūšies- “olmo / elm”, o ūkyje augantys keli šimtamečiai olmai- tikras Finca El Olmo pasididžiavimas.
Šiame ūkyje kavos uogų derlius renkamas rankomis užtikrinant, jog būtų nuskinamos tik prinokusios uogos, ir paskleidžiamos ant virš žemės pakeltų sietų, kavos pasaulyje dar vadinamų “African beds”. Saulėje džiūnančios kavos uogos nuolat vartomos, jog džiūtų tolygiai bei būtų išvengta pelėsio rizikos, o pasiekusios, maždaug, 12,5% drėgmės lygį, išdžiuvusios kavos uogos gabenamos į apdirbimo stotį, kur iš jų išgvildenamos jau skrudinimui beveik paruoštos kavos pupelės. Toks kavos apdorojimo būdas vadinamas sausuoju arba natūralioju, o taip apdorota kava išsiskiria tirštu salstelėjusiu skoniu, subtilia ir labai nedidele rūgštele.
Puikios augimo sąlygos,  milžiniška Finca El Olmo kavos augintojų patirtis bei kompetencija suteikia mums nuostabią galimybę mėgautis išskirtine aukščiausios kokybės ir kiek netradicine Meksikos kava, pasižyminčia itin ryškiomis anansų, kivių ir tirštomis, nuga kremą primenančiomis natomis. Būtinai išbandykite!

Laikymo sąlygos: laikyti tamsioje sausoje vietoje originalioje pakuotėje 5o – 25o C temperatūroje.

 

Papildoma informacija

Šalis

Meksika

Regionas

Amazonas, Centrinė Amerika

Skonio natos

, ,

Kava pasižymi

turtingu aromatu, tirštumu, vaisine rūgštele

Rekomenduojamas skrudinimas

vidutinis

Apdorojimas

Sausasis

Augimo aukštis

1300 m

Pupelių rūšis

Arabica (Caturra, Catimor, Pache, Typica)

Derliaus rinkimo laikotarpis

balandis – lapkritis

Atsiliepimai

  1. Labaiiii kitokia kava.Ruosiant su prancuzisku kavinuku ar per filtra ji gaunasi svelniai tokia vaisiska, bet ne vyno skonio ir ne rugsti (kas man nepatinka),jauciasi dar kaip ir sokolado skonis.Nera kartumo visai.Ruosiant moka kavinuku,visi skoniai sustipreja poskonis burnoje intensyvesnis ne diovinantis,o malonus.Kapucinas ,kuri geriu su makadamiju riesutu pienu, skanus visais budais ruosiant.JAUCIASI kava, nepaskesta piene.
    Tikrai verta demesio kava.Labai grazios dideles pupeles.Sita kava patiks bele kokiam Gurmanui. DIDZIULIS PLIUSAS IR ACIU KAVOS PIRKLIUI UZ SIA KAVA.

    tinute999
  2. Gavau mėginuką dovanų (dėkoju Kavos pirkliui) ir galiu lyginti su kartu pirktomis Gvatemalos, Etiopijos, Brazilijos bei Peru. Šios pupelės vienintelės, kurios nepatiko. Rūgštelė jaučiasi daug labiau (nei anksčiau minėtų), skonis gan vaisinis, labai lengva, netiršta, jokio kartumo, skonis labai netipiškas, “ne kaip kavos”. Skonis žinoma subjektyvus dalykas ir galbūt egzotiškų potyrių ieškantiems kaip tik patiks, bet ši kava nėra tradicinės kavos mėgėjams.

    tomasz
Parašyti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Apie kavą


  • Šalis:Meksika
  • Regionas:Amazonas, Centrinė Amerika
  • Skonio natos:Kiviai, nuga kremas, sultingi ananasai
  • Kava pasižymi:Turtingu aromatu, tirštumu, vaisine rūgštele
  • Rekomenduojamas skrudinimas:Vidutinis
  • Apdorojimas:Sausasis
  • Augimo aukštis:1300 m
  • Pupelių rūšis:Arabica (Caturra, Catimor, Pache, Typica)
  • Derliaus rinkimo laikotarpis:Balandis – lapkritis

Apie kavos rūšį


Ši kava auginama visai šalia Teocelo miesto Veracruz valstijoje, besiribojančioje su Karibų jūra. Regionas ypatingas tuo, jog čia vyrauja kiek šaltesnis klimatas, o, be to, Olmo kavos ūkyje kavamedžiai auginami aukštesnių medžių šešėlyje. Tokios sąlygos lemia, jog kavamedžiai kavos uogas brandina lėčiau, o tudėdamos daugiau laiko brendimui, uogos subręsta tankesnės, kavos pupelėms (uogų kauliukams) perduodamos visą paletę itin ryškių ir turtingų skonių.
Finca El Olmo ūkyje kavą augina jau trečia augintojų kata. Tiesa, įdomu, jog Finca El Olmo kavos ūkis pavadintas visai ne ūkio šeiminkų garbei, kas yra ganėtinai būdinga šiam regionui, bet kilo iš nykstančios vietinės medžių rūšies- “olmo / elm”, o ūkyje augantys keli šimtamečiai olmai- tikras Finca El Olmo pasididžiavimas.
Šiame ūkyje kavos uogų derlius renkamas rankomis užtikrinant, jog būtų nuskinamos tik prinokusios uogos, ir paskleidžiamos ant virš žemės pakeltų sietų, kavos pasaulyje dar vadinamų “African beds”. Saulėje džiūnančios kavos uogos nuolat vartomos, jog džiūtų tolygiai bei būtų išvengta pelėsio rizikos, o pasiekusios, maždaug, 12,5% drėgmės lygį, išdžiuvusios kavos uogos gabenamos į apdirbimo stotį, kur iš jų išgvildenamos jau skrudinimui beveik paruoštos kavos pupelės. Toks kavos apdorojimo būdas vadinamas sausuoju arba natūralioju, o taip apdorota kava išsiskiria tirštu salstelėjusiu skoniu, subtilia ir labai nedidele rūgštele.
Puikios augimo sąlygos,  milžiniška Finca El Olmo kavos augintojų patirtis bei kompetencija suteikia mums nuostabią galimybę mėgautis išskirtine aukščiausios kokybės ir kiek netradicine Meksikos kava, pasižyminčia itin ryškiomis anansų, kivių ir tirštomis, nuga kremą primenančiomis natomis. Būtinai išbandykite!

Laikymo sąlygos: laikyti tamsioje sausoje vietoje originalioje pakuotėje 5o – 25o C temperatūroje.

 

Apie kavos rūšį


Ši kava auginama visai šalia Teocelo miesto Veracruz valstijoje, besiribojančioje su Karibų jūra. Regionas ypatingas tuo, jog čia vyrauja kiek šaltesnis klimatas, o, be to, Olmo kavos ūkyje kavamedžiai auginami aukštesnių medžių šešėlyje. Tokios sąlygos lemia, jog kavamedžiai kavos uogas brandina lėčiau, o tudėdamos daugiau laiko brendimui, uogos subręsta tankesnės, kavos pupelėms (uogų kauliukams) perduodamos visą paletę itin ryškių ir turtingų skonių.
Finca El Olmo ūkyje kavą augina jau trečia augintojų kata. Tiesa, įdomu, jog Finca El Olmo kavos ūkis pavadintas visai ne ūkio šeiminkų garbei, kas yra ganėtinai būdinga šiam regionui, bet kilo iš nykstančios vietinės medžių rūšies- “olmo / elm”, o ūkyje augantys keli šimtamečiai olmai- tikras Finca El Olmo pasididžiavimas.

Šiame ūkyje kavos uogų derlius renkamas rankomis užtikrinant, jog būtų nuskinamos tik prinokusios uogos, ir paskleidžiamos ant virš žemės pakeltų sietų, kavos pasaulyje dar vadinamų “African beds”. Saulėje džiūnančios kavos uogos nuolat vartomos, jog džiūtų tolygiai bei būtų išvengta pelėsio rizikos, o pasiekusios, maždaug, 12,5% drėgmės lygį, išdžiuvusios kavos uogos gabenamos į apdirbimo stotį, kur iš jų išgvildenamos jau skrudinimui beveik paruoštos kavos pupelės. Toks kavos apdorojimo būdas vadinamas sausuoju arba natūralioju, o taip apdorota kava išsiskiria tirštu salstelėjusiu skoniu, subtilia ir labai nedidele rūgštele.
Puikios augimo sąlygos,  milžiniška Finca El Olmo kavos augintojų patirtis bei kompetencija suteikia mums nuostabią galimybę mėgautis išskirtine aukščiausios kokybės ir kiek netradicine Meksikos kava, pasižyminčia itin ryškiomis anansų, kivių ir tirštomis, nuga kremą primenančiomis natomis. Būtinai išbandykite!

Klientų atsiliepimai



Atsiliepimai

  1. Labaiiii kitokia kava.Ruosiant su prancuzisku kavinuku ar per filtra ji gaunasi svelniai tokia vaisiska, bet ne vyno skonio ir ne rugsti (kas man nepatinka),jauciasi dar kaip ir sokolado skonis.Nera kartumo visai.Ruosiant moka kavinuku,visi skoniai sustipreja poskonis burnoje intensyvesnis ne diovinantis,o malonus.Kapucinas ,kuri geriu su makadamiju riesutu pienu, skanus visais budais ruosiant.JAUCIASI kava, nepaskesta piene.
    Tikrai verta demesio kava.Labai grazios dideles pupeles.Sita kava patiks bele kokiam Gurmanui. DIDZIULIS PLIUSAS IR ACIU KAVOS PIRKLIUI UZ SIA KAVA.

    tinute999
  2. Gavau mėginuką dovanų (dėkoju Kavos pirkliui) ir galiu lyginti su kartu pirktomis Gvatemalos, Etiopijos, Brazilijos bei Peru. Šios pupelės vienintelės, kurios nepatiko. Rūgštelė jaučiasi daug labiau (nei anksčiau minėtų), skonis gan vaisinis, labai lengva, netiršta, jokio kartumo, skonis labai netipiškas, “ne kaip kavos”. Skonis žinoma subjektyvus dalykas ir galbūt egzotiškų potyrių ieškantiems kaip tik patiks, bet ši kava nėra tradicinės kavos mėgėjams.

    tomasz
Parašyti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kavos pasirinkimo gidas Kavos pasirinkimo gidas