Kavos Pirklys

Zimbabwe Mutare AAA+

Zimbabwe Mutare AAA+

Poskonis: juodoji arbata, tamsios vynuogės, egzotiniai vaisiai Kava pasižymi: elegantiška neįkyria rūgštele, vaisišku saldumu Rekomenduojamas skrudinimas: vidutinis Regionas: Mutare Apdorojimas: drėgnasis (angl. washed) Augimo aukštis: 1300 m virš jūros lygio Pupelių rūšis: Arabica (Bourbon, Catimor, Caturra, Typica & SL)  Derliaus rinkimo laikotarpis: kovas- spalis

Skrudinimo tipai
Išvalyti
Paruošimo tipai
Į krepšelį
Registruoti lankytojai taip pat gauna lojalumo pupelių.

Pirkdami šią kavą, gausite 20 lojalumo pupelių

Kavą šviežiai paskrudinsime per 3 d.d.

Aprašymas

Zimbabvė, anksčiau žinoma kaip Rodezija, iki nepriklausomybės paskelbimo nuo Jungtinės Karalystės 1980 m., yra pietų Afrikos žemyninėje dalyje esanti šalis. Nors Zimbabvė nėra plačiai žinoma dėl kavos ir greičiausiai šios šalies kavos jums anksčiau ragauti neteko, jos auginimo istorija siekia dar 1850-uosius. Kavos sektorius čia ypač klestėjo XX a. 7-ajame dešimtmetyje, tačiau 2000-aisiais patyrė net 90 % nuosmukį dėl vyriausybės vykdytos žemės reformos, kurios metu komerciniai kavos ūkiai buvo perduoti naujiems savininkams.

Šiandien Zimbabvės kavos pramonė pamažu atsigauna. Nors didžioji šalies dalis yra savana, kavos gamyba sutelkta palei rytinę sieną – kalnuotame regione, kuriame stūkso aukščiausia šalies viršukalnė – Njangani kalnas, kurio aukštis- 2592 m virš jūros lygio. Šis regionas, besiribojantis su Mozambiku, vadinamas Honde slėniu. Čia įsikūrę tokie miestai kaip Mutarė, Vumba ir Čipingė, garsėjantys aukštos kokybės kava.

Jums siūloma kava užauginta Penya Crake slėnio ūkyje, įsikūrusiame tarp įspūdingų kalnų, tekančių upelių ir derlingų Mutarės žemių. Ūkis jau kelias kartas priklauso Boswell Brown šeimai. Jame saugoma ir puoselėjama 150 hektarų vietinių miškų, kurie sudaro didžiąją ūkio dalį. Ūkyje taikoma regeneracinė žemdirbystė, derinant tradicinius ir modernius metodus, pritaikytus unikaliam reljefui ir mikroklimatui. Tokios praktikos kaip rotacinis augalų išrovimas bei laukų keitimas padeda palaikyti dirvožemio sveikatą ir užtikrinti gausų kavamedžių derlių. Neseniai įdiegta saulės energijos sistema dar labiau sumažino kuro sąnaudas, taip sustiprinant ūkio įsipareigojimą tvarumui. Būdamas vienu iš didžiausių darbdavių regione, ūkis aktyviai dalyvauja bendruomenės gyvenime – suteikia nuolatinius darbus, apgyvendinimą, švietimą ir sveikatos priežiūrą darbuotojams bei jų šeimoms.

Ši kavos partija buvo apdorota taikant klasikinį plovimo metodą. Derliaus sezono metu prinokę kavos vyšnių vaisiai renkami rankomis. Tuomet jie nulupami ir fermentuojami, kol pupelės džiovinamos pakeltose loviuose (African beds) saulėje. Galiausiai kava apie 6 savaites brandinama prieš paruošimą eksportui.

Išbandykite, Zimbabvės kavos paragausite tikrai ne kasdien! 

Zimbabwe1

Papildoma informacija

Šalis

Zimbabvė

Regionas

Afrika, Mutare

Skonio natos

, ,

Kava pasižymi

elegantiška neįkyria rūgštele, vaisišku saldumu

Rekomenduojamas skrudinimas

vidutinis

Apdorojimas

Drėgnasis

Augimo aukštis

1300 m

Pupelių rūšis

Arabica (Bourbon, Catimor, Caturra, Typica & SL) 

Derliaus rinkimo laikotarpis

kovas-spalis

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Zimbabwe Mutare AAA+”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Apie kavą


  • Šalis:Zimbabvė
  • Regionas:Afrika, Mutare
  • Skonio natos:Egzotiniai vaisiai, juodoji arbata, tamsiosios vynuogės
  • Kava pasižymi:Elegantiška neįkyria rūgštele, vaisišku saldumu
  • Rekomenduojamas skrudinimas:Vidutinis
  • Apdorojimas:Drėgnasis
  • Augimo aukštis:1300 m
  • Pupelių rūšis:Arabica (Bourbon, Catimor, Caturra, Typica & SL) 
  • Derliaus rinkimo laikotarpis:Kovas-spalis

Apie kavos rūšį


Zimbabvė, anksčiau žinoma kaip Rodezija, iki nepriklausomybės paskelbimo nuo Jungtinės Karalystės 1980 m., yra pietų Afrikos žemyninėje dalyje esanti šalis. Nors Zimbabvė nėra plačiai žinoma dėl kavos ir greičiausiai šios šalies kavos jums anksčiau ragauti neteko, jos auginimo istorija siekia dar 1850-uosius. Kavos sektorius čia ypač klestėjo XX a. 7-ajame dešimtmetyje, tačiau 2000-aisiais patyrė net 90 % nuosmukį dėl vyriausybės vykdytos žemės reformos, kurios metu komerciniai kavos ūkiai buvo perduoti naujiems savininkams.

Šiandien Zimbabvės kavos pramonė pamažu atsigauna. Nors didžioji šalies dalis yra savana, kavos gamyba sutelkta palei rytinę sieną – kalnuotame regione, kuriame stūkso aukščiausia šalies viršukalnė – Njangani kalnas, kurio aukštis- 2592 m virš jūros lygio. Šis regionas, besiribojantis su Mozambiku, vadinamas Honde slėniu. Čia įsikūrę tokie miestai kaip Mutarė, Vumba ir Čipingė, garsėjantys aukštos kokybės kava.

Jums siūloma kava užauginta Penya Crake slėnio ūkyje, įsikūrusiame tarp įspūdingų kalnų, tekančių upelių ir derlingų Mutarės žemių. Ūkis jau kelias kartas priklauso Boswell Brown šeimai. Jame saugoma ir puoselėjama 150 hektarų vietinių miškų, kurie sudaro didžiąją ūkio dalį. Ūkyje taikoma regeneracinė žemdirbystė, derinant tradicinius ir modernius metodus, pritaikytus unikaliam reljefui ir mikroklimatui. Tokios praktikos kaip rotacinis augalų išrovimas bei laukų keitimas padeda palaikyti dirvožemio sveikatą ir užtikrinti gausų kavamedžių derlių. Neseniai įdiegta saulės energijos sistema dar labiau sumažino kuro sąnaudas, taip sustiprinant ūkio įsipareigojimą tvarumui. Būdamas vienu iš didžiausių darbdavių regione, ūkis aktyviai dalyvauja bendruomenės gyvenime – suteikia nuolatinius darbus, apgyvendinimą, švietimą ir sveikatos priežiūrą darbuotojams bei jų šeimoms.

Ši kavos partija buvo apdorota taikant klasikinį plovimo metodą. Derliaus sezono metu prinokę kavos vyšnių vaisiai renkami rankomis. Tuomet jie nulupami ir fermentuojami, kol pupelės džiovinamos pakeltose loviuose (African beds) saulėje. Galiausiai kava apie 6 savaites brandinama prieš paruošimą eksportui.

Išbandykite, Zimbabvės kavos paragausite tikrai ne kasdien! 

Zimbabwe1

Apie kavos rūšį


Tanzanija- įspūdinga Afrikos šalis, kurioje klesti laukinė ir žmogaus rankos nepaliesta gamta. 38% šalies teritorijos užima nacionaliniai parkai ir saugomos teritorijos. Negana to, Tanzanijoje auginama arabika- viena geriausiai vertinamų Afrikos kavų, kuri gali lygiuotis į geriausias Etiopijos ir Kenijos kavos rūšis. Arabika kava Tanzainijoje sudaro apie 70% visos produkcijos, o arabiniai kavamedžiai šiuose regionuose auga net iki 2500 m aukščio virš jūros lygio, kalnų papėdėse bei bananų palmių pavėsyje. Robusta kava auginama, pagrindinai, į vakarus nuo Viktorijos ežero Kagera regione apie 800 m aukštyje.

Didžioji dalis kavos Tanzanijoje užauginama derlingame vulkaniniame dirvožemyje smulkiuose kavos ūkiuose, kurių skaičius siekia net 400 tūkst. ir sudaro apie 90% visos Tanzanijos kavos produkcijos.

“AA” žymėjimas šalia kavos pavadinimo nusako pupelių dydį- tai vienos didžiausių Tanzanijoje auginamų kavos pupelių.

Ši kava auginama Mbeya regione pietvakarinėje šalies dalyje. Mbeya regione kava auginama ne ant kalnų ar kalvų šlaitų, kaip įprasta šiai geografinei zonai, bet ant aukštų plynaukščių, kur kavamedžiai gauna labai daug saulės vasaros laikotarpiu bei itin daug vandens žiemos liūčių metu.
Kava Mbeya regione auginama smulkių ūkininkų nedideliuose, maždaug 2 ha ploto, ūkiuose. Ir, žinoma, kavos uogos renkamos rankomis, o tai reiškia, jog derliaus nuėmimo laikotarpiu skinamos tik visiškai sunokusios kavos uogos.
Po derliaus nurinkimo, kavos uogas ūkininkai pristato į nedideles kavos uogų apdirbimo stotis, taip vadinamas “Central Pulping Units” (CPU), kuriomis naudojasi nuo 10 iki 80 ūkininių, kuriuos vienija Isaiso AMCOS (Agricultural Marketing Cooperative Society) organizacija, puikiai išmananti kaip užauginti aukščiausios kokybės kavą, mat Tanzanijos nacionaliname kavos kokybės konkurse yra užėmusi pirmąją vietą.

Klientų atsiliepimai



Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Zimbabwe Mutare AAA+”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kavos pasirinkimo gidas Kavos pasirinkimo gidas