Aprašymas
Zimbabvė, anksčiau žinoma kaip Rodezija, iki nepriklausomybės paskelbimo nuo Jungtinės Karalystės 1980 m., yra pietų Afrikos žemyninėje dalyje esanti šalis. Nors Zimbabvė nėra plačiai žinoma dėl kavos ir greičiausiai šios šalies kavos jums anksčiau ragauti neteko, jos auginimo istorija siekia dar 1850-uosius. Kavos sektorius čia ypač klestėjo XX a. 7-ajame dešimtmetyje, tačiau 2000-aisiais patyrė net 90 % nuosmukį dėl vyriausybės vykdytos žemės reformos, kurios metu komerciniai kavos ūkiai buvo perduoti naujiems savininkams.
Šiandien Zimbabvės kavos pramonė pamažu atsigauna. Nors didžioji šalies dalis yra savana, kavos gamyba sutelkta palei rytinę sieną – kalnuotame regione, kuriame stūkso aukščiausia šalies viršukalnė – Njangani kalnas, kurio aukštis- 2592 m virš jūros lygio. Šis regionas, besiribojantis su Mozambiku, vadinamas Honde slėniu. Čia įsikūrę tokie miestai kaip Mutarė, Vumba ir Čipingė, garsėjantys aukštos kokybės kava.
Jums siūloma kava užauginta Penya Crake slėnio ūkyje, įsikūrusiame tarp įspūdingų kalnų, tekančių upelių ir derlingų Mutarės žemių. Ūkis jau kelias kartas priklauso Boswell Brown šeimai. Jame saugoma ir puoselėjama 150 hektarų vietinių miškų, kurie sudaro didžiąją ūkio dalį. Ūkyje taikoma regeneracinė žemdirbystė, derinant tradicinius ir modernius metodus, pritaikytus unikaliam reljefui ir mikroklimatui. Tokios praktikos kaip rotacinis augalų išrovimas bei laukų keitimas padeda palaikyti dirvožemio sveikatą ir užtikrinti gausų kavamedžių derlių. Neseniai įdiegta saulės energijos sistema dar labiau sumažino kuro sąnaudas, taip sustiprinant ūkio įsipareigojimą tvarumui. Būdamas vienu iš didžiausių darbdavių regione, ūkis aktyviai dalyvauja bendruomenės gyvenime – suteikia nuolatinius darbus, apgyvendinimą, švietimą ir sveikatos priežiūrą darbuotojams bei jų šeimoms.
Ši kavos partija buvo apdorota taikant klasikinį plovimo metodą. Derliaus sezono metu prinokę kavos vyšnių vaisiai renkami rankomis. Tuomet jie nulupami ir fermentuojami, kol pupelės džiovinamos pakeltose loviuose (African beds) saulėje. Galiausiai kava apie 6 savaites brandinama prieš paruošimą eksportui.
Išbandykite, Zimbabvės kavos paragausite tikrai ne kasdien!
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.