Aprašymas
Puikiai išvystytas kavos augintojų tinklas Kenijoje vienija net apie 150 tūkst. smulkių ir vidutinių kavos ūkių. Nepaisant didelio augintojų skaičiaus, Kenijos kavos žaliava pasaulinėje kavos biržoje, dažniausiai, bent du kartus brangesnė už kitas įprastas Afrikos, Pietų ar Centrinės Amerikos kavas. Ir patikėkite, ši kava verta kiekvieno cento!
Kenijoje kavą priimta skirstyti pagal pupelių dydį. “A” reiškia, jog kavos pupelės atrinktos naudojant 6,8 mm sietus. Žemesnės klasės “B” pupelės sijojamos 6,2 mm sietais. “AA” klasifikacija reiškia, jog tai didelės ir aukščiausios kokybės Kenijos kavos pupelės, kai, tuo tarpu, kita dažnai sutinkama “AB” klasė reiškia, jog tai kavos pupelės, sudarytos tiek iš 6,2, tiek ir iš 6,8 sietais atrinktų pupelių. Tiesa, Kenijoje egzistuoja ir kitokių, pavyzdžiui “E” ir “PB” arba “Elephant” bei “Peaberry” klasių pupelės. Tai mutavusios pupelės, kavos uogoje augusios po vieną, o ne po dvi, kaip įprasta.
“Nyeri AA+“ – tai puikus kavos pasirinkimas iš regiono, kuris anksčiau buvo vadinamas Centrine Provincija. Nuo 2013 m., kai Kenija buvo padalinta į apskritis, Centrinės Provincijos pavadinimas išnyko, bet rūšinės specializuotos kavos rinkoje šis pavadinimas dar gyvas ir simbolizuoja vietą, pasižyminčia itin dideliu aukščiu virš jūros lygio bei rūgštingu vulkaniniu dirvožemiu. Ko daugiau reikia aukščiausios rūšies arabikai augti?
Kenya Nyeri kavos uogos renkamos rankomis ir gabenamos į apdirbimo stotį. Tuomet kavos uogos apdorojamos naudojant upės vandenį. Po viso to, kavos uogos perrenkamos dar kartą ir supilamos į švaraus vandens talpas, kuriose fermentuojasi dar 8-16 valandų, kad atsiskleistų švari ir rafinuota Kenijos pupelėms būdinga rūgštelė ir kompleksiškas skonis.
Kenijos kava yra viena iš elitinių ir geriausių visoje “Specialty”- rūšinės kavos rinkoje, bei ypač vertinama kavos gurmanų. Tad jei esate vaisiniais poskoniais trykštančių Afrikos kavų megėjas, Kenya Nyeri AA+ kava yra tai, ką privalote turėti savo kavos atsargų kampelyje!
Puiki išskirtinė kava mėgstantiems vaisinę rūgštelę.
Puiki kava ruošiant ją cezve. kai galima koreguoti rugštingumą virimo procese įtraukiant saldumo ir truputį kartumo.