Aprašymas
Pasaulyje Indija puikiai žinoma kaip išskirtinių arbatų ir prieskonių gamintoja, tačiau jau daugiau kaip 150 metų Indija yra įtakinga šalis ir pasaulinėje kavos rinkoje.
Komercinis Indijos kavos kultivavimas prasidejo apie 1840 m., kai britai įkūrė kavos plantacijas pietų Indijos kalnų teritorijoje. Ši vietovė pasižymi tropiniu klimatu, dideliu aukščiu virš jūros lygio, pakankamu pavėsio ir gausiu kritulių kiekiu bei derlingu dirvožemiu. Visos šios sąlygos puikiai tinkamos aukštos kokybės Arabika kavai auginti.
India Monsooned Malabar kava pasižymi unikaliomis savybėmis: neįprastai šviesesne pupelių spalva, apvalesne forma ir didesnėmis bei pastebimai lengvesnėmis pupelėmis, lyginant su labiau įprastomis kavomis. Ir visa tai- dėl ypatingo kavos apdirbimo, vadinamo ,,musoniniu”. Po derliaus nurinkimo, kavos uogos džiovinamos saulėje po atviru dangumi, kol, galiausiai, nuo išdžiūvusių uogų atskiriamos žalios kavos pupelės. Iki šio etapo tokį kavos uogų apdirbimą vadintume ,,natūraliuoju” arba ,,sausuoju”, kuris įprastas ir itin populiarus tokiose šalyse kaip, pavyzdžiui, Brazilija. Tačiau ties šiuo etapu India Monsooned Malabar kavos apdirbimo procesas nesibaigia. Po žalių kavos pupelių atskirimo, jos išskirtomos pagal dydį ir patalpinamos sandėliuose iki musoninio sezono Indijoje pradžios, įprastai besitęsiančio nuo birželio iki rugsėjo mėnesio. Tuomet, kavos pupelės išpilamos ant betoninio grindinio 10- 15 cm aukščio sluoksniu gerai vėdinamose pusiau atvirose patalpose, kuriose, vyraujant drėgniems musoniniams vėjams, kavos pupelės absorbuoja drėgmę, tampa beveik dvigubai didesnėmis, pakeičia spalvą iš šviesiai žalios į blyškiai auksinę, o skonio atžvilgiu kava beveik visiškai praranda savo prigimtinį Arabika kavai būdingą rūgštingumą.
Nors šios kavos skonį apibūdinti žodžiais labai sunku, tačiau degustuojant galėtų susidaryti įspūdis, jog kava buvo virta gamtoje ant laužo po atviru dangumi ir taip įgavusi švelnų dūmo prieskonį bei tirštumą.
Ar ši kava gali patikti visiems? Ko gero, dėl neeilinių savybių, ne, tačiau jei Jūs būsite tarp tų, kuriems ši kava patiko, neabejotinai greitai priprasite prie šios kavos skonio taip, jog tikrai tapsite nuolatiniais India Monsooned Malabar pirkėjais. BŪTINAI išbandykite!
Laikymo sąlygos: laikyti tamsioje sausoje vietoje originalioje pakuotėje 5o – 25o C temperatūroje.
Tikrai skani, tvirto kūno, sodraus skonio kava, paliekanti lengvą “kavišką” kartumą burnoje, kurio nesinori nuplauti vandeniu :) Mėgstu kavą, kurios atsigėrus, net ir ištroškus nesinori gerti vandens, nes burnoje lieka malonus kavos skonis, kuriuo norisi mėgautis ilgai. Ši kava būtent tokia ir yra:)
Įdomiausia šiemet ragauta kava. Labai patiko
Labai įdomi kava. Tikrai verta paragauti.
Sumalus ši kava labai puri ir lengva, todėl sunku sutalpinti standartinę dozę į portafiltro krepšelį :)
Si musu megstamiausia, idealiai subalansuota, tiems, kas nemegsta kavos rugsteles. Vienareiksmiskai- nuostabi!