Kavos Pirklys

Kava India Monsooned Malabar AAA

Kava India Monsooned Malabar AAA

Poskonis: kakava, dūmo natos, kedro riešutai Kava pasižymi: ryškiu skoniu, itin žemu rūgštingumu ir dūmo prieskoniu Rekomenduojamas skrudinimas: vidutinis Regionas: Pietų Indija- Karnataka, Vakarų Ghata Apdorojimas: musoninis (angl. monsooned) Augimo aukštis: 1100- 1200 m virš jūros lygio Pupelių rūšis: Arabica (Catimor, Kent) Derliaus rinkimo laikotarpis: spalis- vasaris *DETALESNĮ APRAŠYMĄ SKAITYKITE ŽEMIAU*

Skrudinimo tipai
Išvalyti
Paruošimo tipai
Į krepšelį
Registruoti lankytojai taip pat gauna lojalumo pupelių.

Pirkdami šią kavą, gausite 20 lojalumo pupelių

Kavą šviežiai paskrudinsime per 3 d.d.

Aprašymas

Pasaulyje Indija puikiai žinoma kaip išskirtinių arbatų ir prieskonių gamintoja, tačiau jau daugiau kaip 150 metų Indija yra įtakinga šalis ir pasaulinėje kavos rinkoje.
Komercinis Indijos kavos kultivavimas prasidejo apie 1840 m., kai britai įkūrė kavos plantacijas pietų Indijos kalnų teritorijoje. Ši vietovė pasižymi tropiniu klimatu, dideliu aukščiu virš jūros lygio, pakankamu pavėsio ir gausiu kritulių kiekiu bei derlingu dirvožemiu. Visos šios sąlygos puikiai tinkamos aukštos kokybės Arabika kavai auginti.
India Monsooned Malabar kava pasižymi unikaliomis savybėmis: neįprastai šviesesne pupelių spalva, apvalesne forma ir didesnėmis bei pastebimai lengvesnėmis pupelėmis, lyginant su labiau įprastomis kavomis. Ir visa tai- dėl ypatingo kavos apdirbimo, vadinamo ,,musoniniu”. Po derliaus nurinkimo, kavos uogos džiovinamos saulėje po atviru dangumi, kol, galiausiai, nuo išdžiūvusių uogų atskiriamos žalios kavos pupelės. Iki šio etapo tokį kavos uogų apdirbimą vadintume ,,natūraliuoju” arba ,,sausuoju”, kuris įprastas ir itin populiarus tokiose šalyse kaip, pavyzdžiui, Brazilija. Tačiau ties šiuo etapu India Monsooned Malabar kavos apdirbimo procesas nesibaigia. Po žalių kavos pupelių atskirimo, jos išskirtomos pagal dydį ir patalpinamos sandėliuose iki musoninio sezono Indijoje pradžios, įprastai besitęsiančio nuo birželio iki rugsėjo mėnesio. Tuomet, kavos pupelės išpilamos ant betoninio grindinio 10- 15 cm aukščio sluoksniu gerai vėdinamose pusiau atvirose patalpose, kuriose, vyraujant drėgniems musoniniams vėjams, kavos pupelės absorbuoja drėgmę, tampa beveik dvigubai didesnėmis, pakeičia spalvą iš šviesiai žalios į blyškiai auksinę, o skonio atžvilgiu kava beveik visiškai praranda savo prigimtinį Arabika kavai būdingą rūgštingumą.
Nors šios kavos skonį apibūdinti žodžiais labai sunku, tačiau degustuojant galėtų susidaryti įspūdis, jog kava buvo virta gamtoje ant laužo po atviru dangumi ir taip įgavusi švelnų dūmo prieskonį bei tirštumą.
Ar ši kava gali patikti visiems? Ko gero, dėl neeilinių savybių, ne, tačiau jei Jūs būsite tarp tų, kuriems ši kava patiko, neabejotinai greitai priprasite prie šios kavos skonio taip, jog tikrai tapsite nuolatiniais India Monsooned Malabar pirkėjais. BŪTINAI išbandykite!

Laikymo sąlygos: laikyti tamsioje sausoje vietoje originalioje pakuotėje 5o – 25o C temperatūroje. 

 

Papildoma informacija

Šalis

Indija

Regionas

Azija, Pietų Indija- Karnataka, Vakarų Ghata

Skonio natos

, ,

Kava pasižymi

ryškiu skoniu, itin žemu rūgštingumu ir dūmo prieskoniu

Rekomenduojamas skrudinimas

vidutinis

Apdorojimas

Musoninis

Augimo aukštis

1100 – 1200 m

Pupelių rūšis

Arabica (Catimor, Kent)

Derliaus rinkimo laikotarpis

spalis – vasaris

Atsiliepimai

  1. Tikrai skani, tvirto kūno, sodraus skonio kava, paliekanti lengvą “kavišką” kartumą burnoje, kurio nesinori nuplauti vandeniu :) Mėgstu kavą, kurios atsigėrus, net ir ištroškus nesinori gerti vandens, nes burnoje lieka malonus kavos skonis, kuriuo norisi mėgautis ilgai. Ši kava būtent tokia ir yra:)

    Rasa
  2. Įdomiausia šiemet ragauta kava. Labai patiko

    puantas
  3. Labai įdomi kava. Tikrai verta paragauti.
    Sumalus ši kava labai puri ir lengva, todėl sunku sutalpinti standartinę dozę į portafiltro krepšelį :)

    Algirdas
  4. Si musu megstamiausia, idealiai subalansuota, tiems, kas nemegsta kavos rugsteles. Vienareiksmiskai- nuostabi!

    Indre Simkiene
Parašyti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Apie kavą


  • Šalis:Indija
  • Regionas:Azija, Pietų Indija- Karnataka, Vakarų Ghata
  • Skonio natos:Dūmo natos, kakava, kedro riešutai
  • Kava pasižymi:Ryškiu skoniu, itin žemu rūgštingumu ir dūmo prieskoniu
  • Rekomenduojamas skrudinimas:Vidutinis
  • Apdorojimas:Musoninis
  • Augimo aukštis:1100 – 1200 m
  • Pupelių rūšis:Arabica (Catimor, Kent)
  • Derliaus rinkimo laikotarpis:Spalis – vasaris

Apie kavos rūšį


Pasaulyje Indija puikiai žinoma kaip išskirtinių arbatų ir prieskonių gamintoja, tačiau jau daugiau kaip 150 metų Indija yra įtakinga šalis ir pasaulinėje kavos rinkoje.
Komercinis Indijos kavos kultivavimas prasidejo apie 1840 m., kai britai įkūrė kavos plantacijas pietų Indijos kalnų teritorijoje. Ši vietovė pasižymi tropiniu klimatu, dideliu aukščiu virš jūros lygio, pakankamu pavėsio ir gausiu kritulių kiekiu bei derlingu dirvožemiu. Visos šios sąlygos puikiai tinkamos aukštos kokybės Arabika kavai auginti.
India Monsooned Malabar kava pasižymi unikaliomis savybėmis: neįprastai šviesesne pupelių spalva, apvalesne forma ir didesnėmis bei pastebimai lengvesnėmis pupelėmis, lyginant su labiau įprastomis kavomis. Ir visa tai- dėl ypatingo kavos apdirbimo, vadinamo ,,musoniniu”. Po derliaus nurinkimo, kavos uogos džiovinamos saulėje po atviru dangumi, kol, galiausiai, nuo išdžiūvusių uogų atskiriamos žalios kavos pupelės. Iki šio etapo tokį kavos uogų apdirbimą vadintume ,,natūraliuoju” arba ,,sausuoju”, kuris įprastas ir itin populiarus tokiose šalyse kaip, pavyzdžiui, Brazilija. Tačiau ties šiuo etapu India Monsooned Malabar kavos apdirbimo procesas nesibaigia. Po žalių kavos pupelių atskirimo, jos išskirtomos pagal dydį ir patalpinamos sandėliuose iki musoninio sezono Indijoje pradžios, įprastai besitęsiančio nuo birželio iki rugsėjo mėnesio. Tuomet, kavos pupelės išpilamos ant betoninio grindinio 10- 15 cm aukščio sluoksniu gerai vėdinamose pusiau atvirose patalpose, kuriose, vyraujant drėgniems musoniniams vėjams, kavos pupelės absorbuoja drėgmę, tampa beveik dvigubai didesnėmis, pakeičia spalvą iš šviesiai žalios į blyškiai auksinę, o skonio atžvilgiu kava beveik visiškai praranda savo prigimtinį Arabika kavai būdingą rūgštingumą.
Nors šios kavos skonį apibūdinti žodžiais labai sunku, tačiau degustuojant galėtų susidaryti įspūdis, jog kava buvo virta gamtoje ant laužo po atviru dangumi ir taip įgavusi švelnų dūmo prieskonį bei tirštumą.
Ar ši kava gali patikti visiems? Ko gero, dėl neeilinių savybių, ne, tačiau jei Jūs būsite tarp tų, kuriems ši kava patiko, neabejotinai greitai priprasite prie šios kavos skonio taip, jog tikrai tapsite nuolatiniais India Monsooned Malabar pirkėjais. BŪTINAI išbandykite!

Laikymo sąlygos: laikyti tamsioje sausoje vietoje originalioje pakuotėje 5o – 25o C temperatūroje. 

 

Apie kavos rūšį


Pasaulyje Indija puikiai žinoma kaip išskirtinių arbatų ir prieskonių gamintoja, tačiau jau daugiau kaip 150 metų Indija yra įtakinga šalis ir pasaulinėje kavos rinkoje.
Komercinis Indijos kavos kultivavimas prasidejo apie 1840 m., kai britai įkūrė kavos plantacijas pietų Indijos kalnų teritorijoje. Ši vietovė pasižymi tropiniu klimatu, dideliu aukščiu virš jūros lygio, pakankamu pavėsio ir gausiu kritulių kiekiu bei derlingu dirvožemiu. Visos šios sąlygos puikiai tinkamos aukštos kokybės Arabika kavai auginti.

India Monsooned Malabar kava pasižymi unikaliomis savybėmis: neįprastai šviesesne pupelių spalva, apvalesne forma ir didesnėmis bei pastebimai lengvesnėmis pupelėmis, lyginant su labiau įprastomis kavomis. Ir visa tai- dėl ypatingo kavos apdirbimo, vadinamo ,,musoniniu”. Po derliaus nurinkimo, kavos uogos džiovinamos saulėje po atviru dangumi, kol, galiausiai, nuo išdžiūvusių uogų atskiriamos žalios kavos pupelės. Iki šio etapo tokį kavos uogų apdirbimą vadintume ,,natūraliuoju” arba ,,sausuoju”, kuris įprastas ir itin populiarus tokiose šalyse kaip, pavyzdžiui, Brazilija. Tačiau ties šiuo etapu India Monsooned Malabar kavos apdirbimo procesas nesibaigia. Po žalių kavos pupelių atskirimo, jos išskirtomos pagal dydį ir patalpinamos sandėliuose iki musoninio sezono Indijoje pradžios, įprastai besitęsiančio nuo birželio iki rugsėjo mėnesio. Tuomet, kavos pupelės išpilamos ant betoninio grindinio 10- 15 cm aukščio sluoksniu gerai vėdinamose pusiau atvirose patalpose, kuriose, vyraujant drėgniems musoniniams vėjams, kavos pupelės absorbuoja drėgmę, tampa beveik dvigubai didesnėmis, pakeičia spalvą iš šviesiai žalios į blyškiai auksinę, o skonio atžvilgiu kava beveik visiškai praranda savo prigimtinį Arabika kavai būdingą rūgštingumą.

Klientų atsiliepimai



Atsiliepimai

  1. Tikrai skani, tvirto kūno, sodraus skonio kava, paliekanti lengvą “kavišką” kartumą burnoje, kurio nesinori nuplauti vandeniu :) Mėgstu kavą, kurios atsigėrus, net ir ištroškus nesinori gerti vandens, nes burnoje lieka malonus kavos skonis, kuriuo norisi mėgautis ilgai. Ši kava būtent tokia ir yra:)

    Rasa
  2. Įdomiausia šiemet ragauta kava. Labai patiko

    puantas
  3. Labai įdomi kava. Tikrai verta paragauti.
    Sumalus ši kava labai puri ir lengva, todėl sunku sutalpinti standartinę dozę į portafiltro krepšelį :)

    Algirdas
  4. Si musu megstamiausia, idealiai subalansuota, tiems, kas nemegsta kavos rugsteles. Vienareiksmiskai- nuostabi!

    Indre Simkiene
Parašyti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kavos pasirinkimo gidas Kavos pasirinkimo gidas