Kavos Pirklys

Rwanda Huye Mountain

Rwanda Huye Mountain

Poskonis: karamelė, bičių medus, abrikosai Kava pasižymi: neįkyria vaisine rūgštele,  saldumu Rekomenduojamas skrudinimas: vidutinis Regionas: Pietų provincija Apdorojimas: Medaus (angl. honey) Augimo aukštis: 1700-2000 m virš jūros lygio Pupelių rūšis: Arabica (Bourbon) Derliaus rinkimo laikotarpis: kovas- birželis

Skrudinimo tipai
Išvalyti
Paruošimo tipai
Į krepšelį
Registruoti lankytojai taip pat gauna lojalumo pupelių.

Pirkdami šią kavą, gausite 20 lojalumo pupelių

Kavą šviežiai paskrudinsime per 3 d.d.

Aprašymas

Ruandoje net apie 60% gyventojų verčiasi žemės ūkio veiklomis, o kavos bei arbatos eksportas užima itin didelę į biudžetą surenkamų pajamų dalį. Nors šios Didžiųjų Ežerų regione įsikūrusios nedidelės valstybės istorija itin sudėtinga, nuo 2004 m., pagaliau išsivadavus nuo, atrodo, nesibaigiančių karų, kavos pramonė atrado savo vietą po saule: imta statyti kavos apdorojimo stotis, plėsti kavos augintojų tinklą, didinti eksportą. Į kavos auginimą pradėta žiūrėti kaip į vieną geriausių galimybių pastatyti šalį ant kojų. Ir ne veltui- Ruanda puikiai atpažįstama kaip kokybiškos arabikos augintoja, o joje užauginama produkcija- puikiai vertinama ir paklausi pasaulinėje rinkoje.

Pati šalis nuo pusiaujo nutolusi vos keliais laipsniais į pietus ir išsiskiria savo reljefu, gamtos įvairove bei derlinga žeme. Žemiausia šalies vieta virš jūros lygio iškilusi apie 950 m, tad galima juokauti, jog šalyje kur kas lengviau užauginti kokybišką arabikos kavą, nei žemumose auginamą robustą.

Rwanda Huye Mountain užauginta Pietinėje Ruandos provincijoje, o  apdorota prestižinėje “Cup Of Excellence” įvertintoje Kinazi kavos apdorojimo stotyje medaus (angl. honey) būdu. Apdorojimo metu nuo kavos uogų pašalinama tik odelė, bet dalis minkštimo (mucilage) paliekama aplink pupelę. Praėjus keletai valandų po derliaus nuėmimo nuo kavos uogų pašalinama odelė. Uogos be odelės plonu sluoksniu supilamos ant nuo žemės pakeltų lovių ir džiovinamos saulėje. Tokiu būdu, džiūstant uogų minkštimui ir viduje esantiems kauliukams- kavos pupelėms įsisavinant salstelėjusius uogų poskonius, drėgmės lygis pupelėse krenta nuo, maždaug, 55% iki 12,5%. Vėliau kavos pupelės dar  “ilsisi” kelias dešimtis dienų, kol drėgmės lygis jose stabilizuojasi ir žalios kavos pupelės jau būna beveik paruoštos patekti į kavos skrudintojų rankas, prieš tai, kaip ir įprasta rūšinei kavai, išrenkant defektuotas ar aukščiausios kokybės standartų neatitinkančias pavienes pupeles.

Mėgstate salstelėjusius poskonios savo kavos puodelyje? Išbandykite šią kavą- nenusivilsite!

Rwanda 2

Papildoma informacija

Šalis

Rwanda

Regionas

Afrika, Pietų provincija

Skonio natos

, ,

Kava pasižymi

neįkyria vaisine rūgštele,  saldumu

Rekomenduojamas skrudinimas

vidutinis

Apdorojimas

Medaus

Augimo aukštis

1700 – 2000 m

Pupelių rūšis

Arabica (Bourbon)

Derliaus rinkimo laikotarpis

kovas-birželis

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Rwanda Huye Mountain”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Apie kavą


  • Šalis:Rwanda
  • Regionas:Afrika, Pietų provincija
  • Skonio natos:Abrikosai, bičių medus, karamelė
  • Kava pasižymi:Neįkyria vaisine rūgštele,  saldumu
  • Rekomenduojamas skrudinimas:Vidutinis
  • Apdorojimas:Medaus
  • Augimo aukštis:1700 – 2000 m
  • Pupelių rūšis:Arabica (Bourbon)
  • Derliaus rinkimo laikotarpis:Kovas-birželis

Apie kavos rūšį


Ruandoje net apie 60% gyventojų verčiasi žemės ūkio veiklomis, o kavos bei arbatos eksportas užima itin didelę į biudžetą surenkamų pajamų dalį. Nors šios Didžiųjų Ežerų regione įsikūrusios nedidelės valstybės istorija itin sudėtinga, nuo 2004 m., pagaliau išsivadavus nuo, atrodo, nesibaigiančių karų, kavos pramonė atrado savo vietą po saule: imta statyti kavos apdorojimo stotis, plėsti kavos augintojų tinklą, didinti eksportą. Į kavos auginimą pradėta žiūrėti kaip į vieną geriausių galimybių pastatyti šalį ant kojų. Ir ne veltui- Ruanda puikiai atpažįstama kaip kokybiškos arabikos augintoja, o joje užauginama produkcija- puikiai vertinama ir paklausi pasaulinėje rinkoje.

Pati šalis nuo pusiaujo nutolusi vos keliais laipsniais į pietus ir išsiskiria savo reljefu, gamtos įvairove bei derlinga žeme. Žemiausia šalies vieta virš jūros lygio iškilusi apie 950 m, tad galima juokauti, jog šalyje kur kas lengviau užauginti kokybišką arabikos kavą, nei žemumose auginamą robustą.

Rwanda Huye Mountain užauginta Pietinėje Ruandos provincijoje, o  apdorota prestižinėje “Cup Of Excellence” įvertintoje Kinazi kavos apdorojimo stotyje medaus (angl. honey) būdu. Apdorojimo metu nuo kavos uogų pašalinama tik odelė, bet dalis minkštimo (mucilage) paliekama aplink pupelę. Praėjus keletai valandų po derliaus nuėmimo nuo kavos uogų pašalinama odelė. Uogos be odelės plonu sluoksniu supilamos ant nuo žemės pakeltų lovių ir džiovinamos saulėje. Tokiu būdu, džiūstant uogų minkštimui ir viduje esantiems kauliukams- kavos pupelėms įsisavinant salstelėjusius uogų poskonius, drėgmės lygis pupelėse krenta nuo, maždaug, 55% iki 12,5%. Vėliau kavos pupelės dar  “ilsisi” kelias dešimtis dienų, kol drėgmės lygis jose stabilizuojasi ir žalios kavos pupelės jau būna beveik paruoštos patekti į kavos skrudintojų rankas, prieš tai, kaip ir įprasta rūšinei kavai, išrenkant defektuotas ar aukščiausios kokybės standartų neatitinkančias pavienes pupeles.

Mėgstate salstelėjusius poskonios savo kavos puodelyje? Išbandykite šią kavą- nenusivilsite!

Rwanda 2

Apie kavos rūšį


Tanzanija- įspūdinga Afrikos šalis, kurioje klesti laukinė ir žmogaus rankos nepaliesta gamta. 38% šalies teritorijos užima nacionaliniai parkai ir saugomos teritorijos. Negana to, Tanzanijoje auginama arabika- viena geriausiai vertinamų Afrikos kavų, kuri gali lygiuotis į geriausias Etiopijos ir Kenijos kavos rūšis. Arabika kava Tanzainijoje sudaro apie 70% visos produkcijos, o arabiniai kavamedžiai šiuose regionuose auga net iki 2500 m aukščio virš jūros lygio, kalnų papėdėse bei bananų palmių pavėsyje. Robusta kava auginama, pagrindinai, į vakarus nuo Viktorijos ežero Kagera regione apie 800 m aukštyje.

Didžioji dalis kavos Tanzanijoje užauginama derlingame vulkaniniame dirvožemyje smulkiuose kavos ūkiuose, kurių skaičius siekia net 400 tūkst. ir sudaro apie 90% visos Tanzanijos kavos produkcijos.

“AA” žymėjimas šalia kavos pavadinimo nusako pupelių dydį- tai vienos didžiausių Tanzanijoje auginamų kavos pupelių.

Ši kava auginama Mbeya regione pietvakarinėje šalies dalyje. Mbeya regione kava auginama ne ant kalnų ar kalvų šlaitų, kaip įprasta šiai geografinei zonai, bet ant aukštų plynaukščių, kur kavamedžiai gauna labai daug saulės vasaros laikotarpiu bei itin daug vandens žiemos liūčių metu.
Kava Mbeya regione auginama smulkių ūkininkų nedideliuose, maždaug 2 ha ploto, ūkiuose. Ir, žinoma, kavos uogos renkamos rankomis, o tai reiškia, jog derliaus nuėmimo laikotarpiu skinamos tik visiškai sunokusios kavos uogos.
Po derliaus nurinkimo, kavos uogas ūkininkai pristato į nedideles kavos uogų apdirbimo stotis, taip vadinamas “Central Pulping Units” (CPU), kuriomis naudojasi nuo 10 iki 80 ūkininių, kuriuos vienija Isaiso AMCOS (Agricultural Marketing Cooperative Society) organizacija, puikiai išmananti kaip užauginti aukščiausios kokybės kavą, mat Tanzanijos nacionaliname kavos kokybės konkurse yra užėmusi pirmąją vietą.

Klientų atsiliepimai



Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Rwanda Huye Mountain”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kavos pasirinkimo gidas Kavos pasirinkimo gidas