Aprašymas
Mianmaras- didžiausia žemyninės pietryčių Azijos šalis, kurioje itin svarbų ekonomikai vaidmenį užima žemės ūkis. Labai ilgą laiką, nuo 1962 m. iki pat 1988 m šalis buvo krečiama valdžios nepasidalinusių karinių diktatūrų. Nors nuo 2011 m. Mianmaro valdymas buvo patikėtas Valstybinei Taikos ir Vystymosi Tarybai bei 2015 m. buvo surengti oficialūs parlamento rinkimai, politinė padėtis šalyje vis dar nėra stabili.
Svarbiausia Mianmaro ekonomiško šaka- žemės ūkis. Šalyje daugiausiai auginama: ryžiai, daržovės, tabakas, citrusiniai vaisiai, kaučiukmedžiai, o taip pat galima pasidžiaugti, jog Mianmare užauginama ir vis daugiau išskirtinės kavos, nors šio regiono kava vis dar ganėtinai reta pasaulinėje rūšinės kavos pasiūloje.
Myanmar Green Land kava auginama vienoje iš didžiausių Mianmaro kavos plantacijų, įkurtų dar ganėtinai neseniai- 1999 m. Pjin U Lin mieste, Mandalajaus provincijoje. Green Land kavos plataciją įkūrė verslininkas bei ūkininkas vardu U Sai Wan Maing, 1998 m. nupirkęs 750 akrų valstybinės žemės ir jau po metų pradėjęs auginti kavamedžius. Per pirmuosius trejus metus kavos plantacija išsiplėte nuo 30 iki 450 akrų ir 580,000 kavamedžių. Plantacija buvo užsodinta arabika kavamedžiais, kurių porūšis dažnai įvardijamas kaip Costa Rica, mat tai išties Catimor porūšio kavamedžiai iš Kosta Rikos. Vėliau be Catimor plantacijoje taip pat pradėta auginti kitų porūšių kavamedžius ( SL-23, Gesha, bourbon, red catuai, yellow catuai).
Green Land plantacijoje kavamedžiai auginami ąžuolų šešėlyje, o kavos uogos renkamos rankomis. Taip užtikrinama, jog būtų nuskintos tik sunokusios kavos uogos, iš kurių vėliau išgaunamos itin aukštos kokybės pupelės.
Mūsų siūloma Myanmar Green Land kava išsiskiria išties neeilinėmis bei net kiek kontraversiškomis skonio savybėmis. Ši sausuoju būdu apdorota kava pasižymi sirupiniu tirštumu, skonio gilumu bei itin nedidele rūgštele, tad tūrėtų patikti tiems, kas mėgsta ne visai klasikinę, o ryškią kavą, kurios, greičiausiai, nesumaišysite su jokia kita neseniai ragauta kavos rūšimi.
Laikymo sąlygos: laikyti tamsioje sausoje vietoje originalioje pakuotėje 5o – 25o C temperatūroje.
Patiko kava