Aprašymas
Ši išskirtinė sausojo apdorojimo būdu paruošta arabikos kava atkeliavo iš Clarke Farm– šeimos ūkio, įsikūrusio vakarinėje Ugandos dalyje, netoli Rwenzori kalnų. Ugandos aukštikalnių klimatas ir vulkaninė dirva sudaro idealias sąlygas arabikos pupelių auginimui, o natūralus apdorojimo procesas čia išryškina gilų ir sodrų kavos charakterį.
Nors Clarke Farm didžiąją dalį dėmesio skiria robustai, arabika – jų ypatinga nišinė kryptis, auganti tiek pačiame ūkyje, tiek bendradarbiaujančių smulkiųjų augintojų sklypuose 1 600–2 000 metrų aukštyje. Sausasis kavos aprodojimo procesas prasideda nuo rankomis skinamų nokiausių kavos uogų, kurios išdžiovinamos ant saulės su visu minkštimu. Tai suteikia kavai labai subtilų vaisiškumą su kiek mažiau rūgštelės, nei būdinga Afrikos kavoms, sodresnį kūną ir natūralaus saldumo gylį.
Puodelyje ši arabika stebina ryškiu tropinių vaisių aromatu, kuriame atsiskleidžia prinokusių persikų, juodųjų serbentų, pasiflorų ir romo natų derinys. Tai švari, subtiliai saldi ir intriguojanti kava, pasižyminti maždaug 85+ SCA įvertinimu, kurioje gausu tiek skonio kompleksiškumo, tiek aiškaus natūralumo.
Clarke Farm ūkis yra žinomas dėl tvarios žemdirbystės principų ir socialinio indėlio: jie teikia agronominę pagalbą regiono ūkininkams, palaiko šešėlinės kavos auginimą, o bendruomenės įtraukimas ir gamtos saugojimas yra įrašyti į jų veiklos esmę. Ši kava – tai daugiau nei skonis: tai ryšys su Ugandos žeme, žmonėmis ir meistriškumu.
Išbandykite- tokios aukštos kokybės Ugandos arabika tikra nėra dažnai rinkoje sutinkama kava.







Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.