Kavos Pirklys

Uganda Clarke Farm

Uganda Clarke Farm

Poskonis: guava, romas, apelsinai Kava pasižymi: kavos kūno tirštumu, subtiliomis skonio natomis Rekomenduojamas skrudinimas: vidutinis Regionas: Katambale Apdorojimas: Sausasis (angl. natural) Augimo aukštis: 1600-2500 m virš jūros lygio Pupelių rūšis: Arabica Derliaus rinkimo laikotarpis: rugpjūtis- lapkritis

Skrudinimo tipai
Išvalyti
Paruošimo tipai
Į krepšelį
Registruoti lankytojai taip pat gauna lojalumo pupelių.

Pirkdami šią kavą, gausite 20 lojalumo pupelių

Kavą šviežiai paskrudinsime per 1-2 d.d.

Aprašymas

Ši išskirtinė sausojo apdorojimo būdu paruošta arabikos kava atkeliavo iš Clarke Farm– šeimos ūkio, įsikūrusio vakarinėje Ugandos dalyje, netoli Rwenzori kalnų. Ugandos aukštikalnių klimatas ir vulkaninė dirva sudaro idealias sąlygas arabikos pupelių auginimui, o natūralus apdorojimo procesas čia išryškina gilų ir sodrų kavos charakterį.

Nors Clarke Farm didžiąją dalį dėmesio skiria robustai, arabika – jų ypatinga nišinė kryptis, auganti tiek pačiame ūkyje, tiek bendradarbiaujančių smulkiųjų augintojų sklypuose 1 600–2 000 metrų aukštyje. Sausasis kavos  aprodojimo procesas prasideda nuo rankomis skinamų nokiausių kavos uogų, kurios išdžiovinamos ant saulės su visu minkštimu. Tai suteikia kavai labai subtilų vaisiškumą su kiek mažiau rūgštelės, nei būdinga Afrikos kavoms, sodresnį kūną ir natūralaus saldumo gylį.

Puodelyje ši arabika stebina ryškiu tropinių vaisių aromatu, kuriame atsiskleidžia prinokusių persikų, juodųjų serbentų, pasiflorų ir romo natų derinys. Tai švari, subtiliai saldi ir intriguojanti kava, pasižyminti maždaug 85+ SCA įvertinimu, kurioje gausu tiek skonio kompleksiškumo, tiek aiškaus natūralumo.

Clarke Farm ūkis yra žinomas dėl tvarios žemdirbystės principų ir socialinio indėlio: jie teikia agronominę pagalbą regiono ūkininkams, palaiko šešėlinės kavos auginimą, o bendruomenės įtraukimas ir gamtos saugojimas yra įrašyti į jų veiklos esmę. Ši kava – tai daugiau nei skonis: tai ryšys su Ugandos žeme, žmonėmis ir meistriškumu.

Išbandykite- tokios aukštos kokybės Ugandos arabika tikra nėra dažnai rinkoje sutinkama kava.

Uganda 1
Uganda 1

Papildoma informacija

Šalis

Uganda

Regionas

Afrika, Katambale

Skonio natos

Kava pasižymi

neįkyria vaisine rūgštele,  saldumu

Rekomenduojamas skrudinimas

vidutinis

Augimo aukštis

1700 – 2000 m

Apdorojimas

Medaus

Pupelių rūšis

Arabica (Bourbon)

Derliaus rinkimo laikotarpis

kovas-birželis

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Uganda Clarke Farm”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Apie kavą


  • Šalis:Uganda
  • Regionas:Afrika, Katambale
  • Skonio natos:Guava
  • Kava pasižymi:Neįkyria vaisine rūgštele,  saldumu
  • Rekomenduojamas skrudinimas:Vidutinis
  • Augimo aukštis:1700 – 2000 m
  • Apdorojimas:Medaus
  • Pupelių rūšis:Arabica (Bourbon)
  • Derliaus rinkimo laikotarpis:Kovas-birželis

Apie kavos rūšį


Ši išskirtinė sausojo apdorojimo būdu paruošta arabikos kava atkeliavo iš Clarke Farm– šeimos ūkio, įsikūrusio vakarinėje Ugandos dalyje, netoli Rwenzori kalnų. Ugandos aukštikalnių klimatas ir vulkaninė dirva sudaro idealias sąlygas arabikos pupelių auginimui, o natūralus apdorojimo procesas čia išryškina gilų ir sodrų kavos charakterį.

Nors Clarke Farm didžiąją dalį dėmesio skiria robustai, arabika – jų ypatinga nišinė kryptis, auganti tiek pačiame ūkyje, tiek bendradarbiaujančių smulkiųjų augintojų sklypuose 1 600–2 000 metrų aukštyje. Sausasis kavos  aprodojimo procesas prasideda nuo rankomis skinamų nokiausių kavos uogų, kurios išdžiovinamos ant saulės su visu minkštimu. Tai suteikia kavai labai subtilų vaisiškumą su kiek mažiau rūgštelės, nei būdinga Afrikos kavoms, sodresnį kūną ir natūralaus saldumo gylį.

Puodelyje ši arabika stebina ryškiu tropinių vaisių aromatu, kuriame atsiskleidžia prinokusių persikų, juodųjų serbentų, pasiflorų ir romo natų derinys. Tai švari, subtiliai saldi ir intriguojanti kava, pasižyminti maždaug 85+ SCA įvertinimu, kurioje gausu tiek skonio kompleksiškumo, tiek aiškaus natūralumo.

Clarke Farm ūkis yra žinomas dėl tvarios žemdirbystės principų ir socialinio indėlio: jie teikia agronominę pagalbą regiono ūkininkams, palaiko šešėlinės kavos auginimą, o bendruomenės įtraukimas ir gamtos saugojimas yra įrašyti į jų veiklos esmę. Ši kava – tai daugiau nei skonis: tai ryšys su Ugandos žeme, žmonėmis ir meistriškumu.

Išbandykite- tokios aukštos kokybės Ugandos arabika tikra nėra dažnai rinkoje sutinkama kava.

[caption id="attachment_34501" align="alignleft" width="1143"]Uganda 1 Uganda 1[/caption]

Apie kavos rūšį


Tanzanija- įspūdinga Afrikos šalis, kurioje klesti laukinė ir žmogaus rankos nepaliesta gamta. 38% šalies teritorijos užima nacionaliniai parkai ir saugomos teritorijos. Negana to, Tanzanijoje auginama arabika- viena geriausiai vertinamų Afrikos kavų, kuri gali lygiuotis į geriausias Etiopijos ir Kenijos kavos rūšis. Arabika kava Tanzainijoje sudaro apie 70% visos produkcijos, o arabiniai kavamedžiai šiuose regionuose auga net iki 2500 m aukščio virš jūros lygio, kalnų papėdėse bei bananų palmių pavėsyje. Robusta kava auginama, pagrindinai, į vakarus nuo Viktorijos ežero Kagera regione apie 800 m aukštyje.

Didžioji dalis kavos Tanzanijoje užauginama derlingame vulkaniniame dirvožemyje smulkiuose kavos ūkiuose, kurių skaičius siekia net 400 tūkst. ir sudaro apie 90% visos Tanzanijos kavos produkcijos.

“AA” žymėjimas šalia kavos pavadinimo nusako pupelių dydį- tai vienos didžiausių Tanzanijoje auginamų kavos pupelių.

Ši kava auginama Mbeya regione pietvakarinėje šalies dalyje. Mbeya regione kava auginama ne ant kalnų ar kalvų šlaitų, kaip įprasta šiai geografinei zonai, bet ant aukštų plynaukščių, kur kavamedžiai gauna labai daug saulės vasaros laikotarpiu bei itin daug vandens žiemos liūčių metu.
Kava Mbeya regione auginama smulkių ūkininkų nedideliuose, maždaug 2 ha ploto, ūkiuose. Ir, žinoma, kavos uogos renkamos rankomis, o tai reiškia, jog derliaus nuėmimo laikotarpiu skinamos tik visiškai sunokusios kavos uogos.
Po derliaus nurinkimo, kavos uogas ūkininkai pristato į nedideles kavos uogų apdirbimo stotis, taip vadinamas “Central Pulping Units” (CPU), kuriomis naudojasi nuo 10 iki 80 ūkininių, kuriuos vienija Isaiso AMCOS (Agricultural Marketing Cooperative Society) organizacija, puikiai išmananti kaip užauginti aukščiausios kokybės kavą, mat Tanzanijos nacionaliname kavos kokybės konkurse yra užėmusi pirmąją vietą.

Klientų atsiliepimai



Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Uganda Clarke Farm”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kavos pasirinkimo gidas Kavos pasirinkimo gidas