Aprašymas
Costa Rica Tarrazu- tai aukščiausios kokybės ir labiausiai vertinama kavos pupelių rūšis Kosta Rikoje turinti „SHB“ (Strictly Hard Bean) statusą. Tai reiškia, jog kava auginta aukščiau kaip 1200 m virš jūros lygio. Kavos brendimo laikotarpis tokiame aukštyje yra kur kas ilgesnis, o tai suteikia kavai geresnes aromatines savybes, turtingesnį skonį bei tvirtumą kavos pupelėms.
Tarrazu regionas yra įsikūręs centrinėje Kosta Rikos dalyje, Paoso ugnikalnio regione, kuris yra laikomas kaip viena tinkamiausių vietų itin kokybiškos kavos auginimui. Vulkaninės kilmės gruntas, aukštai virš jūros lygio iškilę kalnai ir tinkamos oro sąlygos- tai svarbiausi faktoriai, lemiantys puikiai vertinamą šios kavos skonį ir aromatines savybes.
Laikymo sąlygos: laikyti tamsioje sausoje vietoje originalioje pakuotėje 5o – 25o C temperatūroje.
Užsisakius šviesaus skrudinimo, visai kitas spektro galas, lyginant su tamsaus skrudinimo parduotuvinėm kavom. Pasiruoškit pradžiai nedideliam intensyvumui kavos, bet rūgštumas, jo turtingumas, gal padės pažinti šviesaus skrudinimo pusę ir kokybišką pupelę. Ne tradicinės tirštos, karčios kavos mėgėjui.
Šviesaus skrudinimo – nuostabi! Mėgstantiems natūralią rūgštelę ir nemėgstantiems karčios kavos. Ji maloni gerti ir be jokio cukraus!
Mėgstantiems kavą su šiek tiek rūgštelės. Užsakiau vidutinio skrudinimo, espresas, labiausiai patikęs receptas 18 g. – 38 g. per +-28 s., įdomaus potyrio kava, pradžioje juntama maloni rūgštelė, vėliau juodasis šokoladas, poskonis ilgai išliekantis ir saldus. Tam tikrais aspektais, kava primena sultingą nektariną.