Aprašymas
“Cascara”- ispaniškas žodis, kuriuo vadinama kavos uogų arbata, gaunama po to, kai kavos uogos išdžiovinamos saulėje, o iš kavos uogų išgvildenamos pupelės. Nors kavos uogų arbata sparčiai populiarėja Europoje, daugiausiai jos vis dar suvartojama tuose regionuose, kuriuose yra užauginta.
www.kavospirklys.lt siūloma kavos uogų arbata auginama Kolumbijoje visai šalia Garsono miesto pietvakarinėje šalies dalyje.
Ši Cascara labai pasižymi saldžiu, medaus saldumą primenančiu poskoniu, lydimo subtilios uogų rūgštelės. Be viso to, joje gausu antioksidantų bei B ir E grupės vitaminų, o gerdami šią uogų arbatą galite pajausti ir lengvą tonizuojantį poveikį, mat joje yra kofeino. Tiesa, preliminariai, apie 4 kartus mažiau, nei arabikos kavoje.
Cascara ruošiama labai panašiai, kaip įprasta arbata. Galite ją ruošti tiesiog puodelyje, arbatinuke ar tiesiog prancūziškame kavinuke. Svarbu atsiminti kelias detales: 100 ml vandens reikėtų 6 g kavos arbatos, ją užpilant ~94 laipsnių pagal Celsijų vandeniu, o plikymo laikas turėtų tęstis 7-8 minutes. Skanaus!
Laikymo sąlygos: laikyti tamsioje sausoje vietoje originalioje pakuotėje 5o – 25o C temperatūroje.
Labai gardi arbata, švelni rūgštelė, jaučiamas nedidelis saldumas. Rekomenduoju.