Aprašymas
Moka kavinukas buvo išrastas ir pasauliui pristatytas 1933 m. Italijoje, Luigi De Ponti ir Alfonso Bialetti pastangomis. Po to Bialetti pradėjo masinę šių ikona tapusių kavinukų gamybą. Atrodytų, jog nėra labiau netinkamo laiko į rinką išleisti visiškai naują produktą pasauliui besivaduojant iš didžiausios ekonomikos krizės (Didžiosios depresijos) žmonijos istorijoje, tiesa? Tačiau šis atvejis- kiek kitoks. Nors sunkiausi krizės laikai jau buvo praeityje, tačiau dėl aukšto nedarbo lygio dauguma to meto žmonių vis dar privalėjo stipriai riboti savo išlaidas. Tai reiškė, jog eiliniai žmonės negalėjo sau leisti dažnų apsilankymų kavinėse. Bet kad ir kokia situacija bebūtų, sudėtinga įsivaizduoti tipinio italo dieną be įprasto espresso puodelio. Ir čia prekyboje pasirodė pirmieji nebrangūs Bialetti Moka Express kavinukai, suteikiantys galimybę paruošti puikią espresso tipo kavą tiesiog namuose.
Moka kavinuko veikimo principas gan paprastas ir paremtas tradicinio espresso gaminimo pagrindu- pro sumaltą kavą praleidžiant aukšto slėgio karštą vandenį.Tiesa, jei ruošiant kavą espresso aparatu pasiekiamas bent 9 bar vandens slėgis, tai šiuo kavinuku- 1- 2 bar. Dėl šios priežasties tikri espresso kavos ekspertai gali kiek užpykti, jei prie jų Moka kavinuku pagamintą kavą pavadinsite espresso.
Kaip ten bebūtų, tai, ko gero nėra kito tokio populiaraus kavos ruošimo būdo, kuriuo paruoštas gėrimas savo rezultatu būtų taip arti tradicinio espresso. O geriausia tai, jog jam paruošti jums nė nereikės brangaus ir daug priežiūros reikalaujančio espresso aparato- užtenka kelių dešimčių eurų Bialetti Moka Express kavinukui.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.