RWANDA NYAMAGABE


9.2524.50

Poskonis: žalieji obuoliai, jazminai, juodoji arbata
Kava pasižymi: saldžiu vaisiniu poskoniu, skonio tirštumu
Rekomenduojamas skrudinimas: vidutinis
Regionas: Nyamagabe
Apdorojimas: (angl. red honey)
Augimo aukštis:
1500-1800 m virš jūros lygio
Pupelių rūšis: Arabica (Red Bourbon)
Derliaus rinkimo laikotarpis: balandis- liepa

Ištrinti


9.2524.50

Nyamagabe- tai regionas pietinėje Ruandos dalyje. Pati šalis nuo pusiaujo nutolusi vos keliais laipsniais į pietus ir išsiskiria savo reljefu, gamtos įvairove bei derlinga žeme. Žemiausia šalies vieta virš jūros lygio iškilusi apie 950 m, tad galima juokauti, jog šalyje kur kas lengviau užauginti kokybišką Arabica kavą, nei žemumose auginamą Robusta.
Ruandoje net apie 90% gyventojų verčiasi žemės ūkiu, o kavos bei arbatos eksportas užima itin didelę į biudžetą surenkamų pajamų dalį. Nors šios Didžiųjų Ežerų regione įsikūrusios nedidelės valstybės istorija itin sudėtinga, nuo 2004 m., pagaliau išsivadavus nuo, atrodo, nesibaigiančių karų, kavos pramonė atrado savo vietą po saule: imta statyti kavos apdorojimo stotis, plėsti kavos augintojų tinklą, didinti eksportą. Į kavos auginimą pradėta žiūrėti kaip į vieną geriausių galimybių pastatyti šalį ant kojų. Ir ne veltui- Ruanda puikiai atpažįstama kaip kokybiškos Arabica kavos augintoja, o joje užauginama produkcija- puikiai vertinama ir paklausi pasaulinėje rinkoje.
Jums siūlome retu ,,red honey” būdu apdorotą Ruandos kavą. ,,Red Honey”- tai kombinuotas kavos apdorojimo būdas turintis ir plautos (angl. washed), ir natūraliuoju (angl. natural) būdu apdorotos kavos elementų. Šio proceso metu nuo kavos uogų nuimama odelė, panašiai kaip ,,washed” metodu, tačiau pats uogos minkštimas paliekamas (apdorojant kavą ,,natural” būdu pirmajame etape paliekama visa kavos uoga, su minkštimu ir odele). Tuomet, kavos uogos be odelės išberiamos ant grindinio ir džiovinamos. Džiūdamas saldus, lipnus, auksinis uogos minkštimas (dėl ko šis būdas ir vadinamas ,,honey”) fermentuojasi ir perteikia viduje esančiai pupelei vaisišką tirštą ir saldų poskonį.
Be viso to, ,,honey” apdorojimo procesas dar skirstomas į ,,yellow honey”, ,,red honey” bei ,,black honey”. Kuo ilgiau kavos pupelės paliekamos fermentuotis su minkštimu, tuo labiau jos oksiduojasi ir tamsėja. Taip paip pat, tam didelę įtaką turi ir ant pupelės paliekamas minkštimo sluoksnis- kuo daugiau minkštimo paliekama, tuo ilgesnis tikėtinas fermentacijos laikas. Po, maždaug, 1 savaitės pupeles dengia auksinis sluoksnis. Paliekant jas tolimesnei fermentacijai, maždaug po 2 savaičių, šis sluoksnis tampa raudonas, o dar vėliau, po 2-3 savaičių- juodas. Natūralu, jog kuo ilgiau tęsiamas šis procesas, tuo daugiau skonio iš kavos uogos minkštimo perduodama pupelei.
Tiesa, tęsiant procesą iki ,,red” ar ,,black honey” stadijos, labai svarbi nuolatinė pupelių priežiūra, siekiant jas apsaugoti nuo per didelės fermentacijos itakoto pelėsio. Tai, be abejo, reikalauja daugiau resursų, todėl tiek ,,red honey”, tiek ,,black honey” būdais apdorota kava yra gana reta.
Rwanda Nyamagabe- ,,red honey’’ būdu apdorota kava, išsiskirianti savo saldumu ir tirštu vaisiniu poskoniu. Kiekis labai ribotas, tad paskubėkite išbandyti!

Regionas

Pakuotė

1000g, 500g, 250g

Skrudinimas

Vidutinis, Šviesus, Tamsus

Paruošimas

Pupelės, Vidutiniškai malta, Smulkiai malta, Stambiai malta

Kol kas nėra jokių atsiliepimų.

Sukurkite pirmą atsiliepimą produktui "RWANDA NYAMAGABE"

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *