fbpx

Kavos Pirklys

Kava Nicaragua Las Morenitas

Kava Nicaragua Las Morenitas

Poskonis: lazdyno riešutai, pieniškas šokoladas, žalieji obuoliai Kava pasižymi: subtilia salstelėjusia uogų rūgštele, švelniu skoniu Rekomenduojamas skrudinimas: vidutinis Regionas: Jinotega Apdorojimas: drėgnasis (angl. washed) Augimo aukštis: 1000-1250 m virš jūros lygio Pupelių rūšis: Arabica (Red Catuai, Yellow Catuai) Derliaus rinkimo laikotarpis: gruodis- kovas *DETALESNĮ APRAŠYMĄ SKAITYKITE ŽEMIAU*

Skrudinimo tipai
Išvalyti
Paruošimo tipai
Į krepšelį
Registruoti lankytojai taip pat gauna lojalumo pupelių.

Pirkdami šią kavą, gausite 20 lojalumo pupelių

Kavą šviežiai paskrudinsime per 3 d.d.

Aprašymas

Nikaragva- viena iš daugiausiai kavos užauginančių šalių Centrinėje Amerikoje. Čia auginama kava pasižymi aukšta kokybe, kompleksišku ir turtingu skoniu. Tiesa, Nikaragvos kavos pramonei teko išgyventi ir ne vieną labai sudėtingą laikotarpį.  Dar iki 1970 m. Nikaragva buvo viena iš svarbiausių Centrinės Amerikos kavos augintojų, tačiau didžiosios problemos prasidėjo nuo žemės drebėjimo 1972 m. Po to šalyje įsisiautėjo civilinis karas, kilo politiniai nesutarimai, sekė prekybos embargas su JAV, o galiausiai 1998 m. šalį nusiaubė uraganas „Mičas“. Nepaisant visą šalį, o kartu ir kavos augintojus užklupusių eilės krizių ir išbandymų, Nikaragvoje šiuo metu veikia virš 43 tūkst. smulkių ir vidutinių kavos ūkių, kurių užauginama arabika užima labai svarbią ir ženklią kavos pramonės dalį.
Mūsų skrudinama Nikaragvos kava auginama Finca Las Morenitas kavos ūkyje, įkurtame 2007 m. Jinotega regiono kalnuose, šalia nedidelio Bonetillo miestelio. Jinotegos regionas šiaurinėje šalies dalyje puikiai žinomas dėl aukštos čia auginamos kavos kokybės, kurią įtakoja vulkaninės kilmės molingas dirvožemis ir itin palankus mikroklimatas. Ūkį supančios kalvos ir kalnai padengti pušų miškais, kuriuose prieglobstį randa beždžionės, paukščiai ir kiti vietos gyvūnai.
Derliaus laikotarpiu Finca Las Morenitas ūkyje kavos uogos renkamos rankomis, o tai užtikrina, jog nuskinamos tik sunokusios uogos. Vėliau, ūkyje esančioje nedidelėje kavos uogų apdirbimo stotyje iš kavos uogų išimami kauliukai (kavos pupelės) su minkštimu, kurie fermentuojami, plaunami ir džiovinami saulėje, o po to, tolimesniam apdorojimui gabenami į Matagalpos miestą.
Finca Las Morenitas ūkyje didelis dėmesys skiriamas ne tik auginamos kavos kokybei, bet ir darbuotojams, mat ūkyje plušantiems darbininkams mokami maždaug trečdaliu didesni atlygiai nei regiono vidurkis. Be to, ūkyje veikia dienos centras, nedidelė klinika darbuotojams ir bendruomenės nariams.
Nicaragua Las Morenitas- geras pasirinkimas mėgstantiems klasikinę Centrinės Amerikos kavą, pasižyminčia gaivinančiomis uogų natomis, lydimomis pieniško šokolado ir riešutų užuominomis. Išbandykite!

Laikymo sąlygos: laikyti tamsioje sausoje vietoje originalioje pakuotėje 5o – 25o C temperatūroje.

 

Papildoma informacija

Šalis

Nikoragva

Regionas

Centrinė Amerika, Jinotega

Skonio natos

, ,

Kava pasižymi

subtilia salstelėjusia uogų rūgštele, švelniu skoniu

Rekomenduojamas skrudinimas

vidutinis

Apdorojimas

Drėgnasis

Augimo aukštis

1000 – 1250 m

Pupelių rūšis

Arabica (Red Catuai, Yellow Catuai)

Derliaus rinkimo laikotarpis

gruodis – kovas

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Kava Nicaragua Las Morenitas”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Apie kavą


  • Šalis:Nikoragva
  • Regionas:Centrinė Amerika, Jinotega
  • Skonio natos:Lazdyno riešutai, pieniškas šokoladas, žalieji obuoliai
  • Kava pasižymi:Subtilia salstelėjusia uogų rūgštele, švelniu skoniu
  • Rekomenduojamas skrudinimas:Vidutinis
  • Apdorojimas:Drėgnasis
  • Augimo aukštis:1000 – 1250 m
  • Pupelių rūšis:Arabica (Red Catuai, Yellow Catuai)
  • Derliaus rinkimo laikotarpis:Gruodis – kovas

Apie kavos rūšį


Nikaragva- viena iš daugiausiai kavos užauginančių šalių Centrinėje Amerikoje. Čia auginama kava pasižymi aukšta kokybe, kompleksišku ir turtingu skoniu. Tiesa, Nikaragvos kavos pramonei teko išgyventi ir ne vieną labai sudėtingą laikotarpį.  Dar iki 1970 m. Nikaragva buvo viena iš svarbiausių Centrinės Amerikos kavos augintojų, tačiau didžiosios problemos prasidėjo nuo žemės drebėjimo 1972 m. Po to šalyje įsisiautėjo civilinis karas, kilo politiniai nesutarimai, sekė prekybos embargas su JAV, o galiausiai 1998 m. šalį nusiaubė uraganas „Mičas“. Nepaisant visą šalį, o kartu ir kavos augintojus užklupusių eilės krizių ir išbandymų, Nikaragvoje šiuo metu veikia virš 43 tūkst. smulkių ir vidutinių kavos ūkių, kurių užauginama arabika užima labai svarbią ir ženklią kavos pramonės dalį.
Mūsų skrudinama Nikaragvos kava auginama Finca Las Morenitas kavos ūkyje, įkurtame 2007 m. Jinotega regiono kalnuose, šalia nedidelio Bonetillo miestelio. Jinotegos regionas šiaurinėje šalies dalyje puikiai žinomas dėl aukštos čia auginamos kavos kokybės, kurią įtakoja vulkaninės kilmės molingas dirvožemis ir itin palankus mikroklimatas. Ūkį supančios kalvos ir kalnai padengti pušų miškais, kuriuose prieglobstį randa beždžionės, paukščiai ir kiti vietos gyvūnai.
Derliaus laikotarpiu Finca Las Morenitas ūkyje kavos uogos renkamos rankomis, o tai užtikrina, jog nuskinamos tik sunokusios uogos. Vėliau, ūkyje esančioje nedidelėje kavos uogų apdirbimo stotyje iš kavos uogų išimami kauliukai (kavos pupelės) su minkštimu, kurie fermentuojami, plaunami ir džiovinami saulėje, o po to, tolimesniam apdorojimui gabenami į Matagalpos miestą.
Finca Las Morenitas ūkyje didelis dėmesys skiriamas ne tik auginamos kavos kokybei, bet ir darbuotojams, mat ūkyje plušantiems darbininkams mokami maždaug trečdaliu didesni atlygiai nei regiono vidurkis. Be to, ūkyje veikia dienos centras, nedidelė klinika darbuotojams ir bendruomenės nariams.
Nicaragua Las Morenitas- geras pasirinkimas mėgstantiems klasikinę Centrinės Amerikos kavą, pasižyminčia gaivinančiomis uogų natomis, lydimomis pieniško šokolado ir riešutų užuominomis. Išbandykite!

Laikymo sąlygos: laikyti tamsioje sausoje vietoje originalioje pakuotėje 5o – 25o C temperatūroje.

 

Apie kavos rūšį


Nikaragva- viena iš daugiausiai kavos užauginančių šalių Centrinėje Amerikoje. Čia auginama kava pasižymi aukšta kokybe, kompleksišku ir turtingu skoniu. Tiesa, Nikaragvos kavos pramonei teko išgyventi ir ne vieną labai sudėtingą laikotarpį.  Dar iki 1970 m. Nikaragva buvo viena iš svarbiausių Centrinės Amerikos kavos augintojų, tačiau didžiosios problemos prasidėjo nuo žemės drebėjimo 1972 m. Po to šalyje įsisiautėjo civilinis karas, kilo politiniai nesutarimai, sekė prekybos embargas su JAV, o galiausiai 1998 m. šalį nusiaubė uraganas „Mičas“. Nepaisant visą šalį, o kartu ir kavos augintojus užklupusių eilės krizių ir išbandymų, Nikaragvoje šiuo metu veikia virš 43 tūkst. smulkių ir vidutinių kavos ūkių, kurių užauginama arabika užima labai svarbią ir ženklią kavos pramonės dalį.

Mūsų skrudinama Nikaragvos kava auginama Finca Las Morenitas kavos ūkyje, įkurtame 2007 m. Jinotega regiono kalnuose, šalia nedidelio Bonetillo miestelio. Jinotegos regionas šiaurinėje šalies dalyje puikiai žinomas dėl aukštos čia auginamos kavos kokybės, kurią įtakoja vulkaninės kilmės molingas dirvožemis ir itin palankus mikroklimatas. Ūkį supančios kalvos ir kalnai padengti pušų miškais, kuriuose prieglobstį randa beždžionės, paukščiai ir kiti vietos gyvūnai.

Klientų atsiliepimai



Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Kava Nicaragua Las Morenitas”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kavos pasirinkimo gidas Kavos pasirinkimo gidas