KAVA KENYA KIRINYAGA AA TOP


10.4027.65

Poskonis: apelsinai, kaulavaisiai, juodieji serbentai
Kava pasižymi: švaria vaisių rūgštele, turtingu aromatu ir poskonių įvairove
Rekomenduojamas skrudinimas: šviesus / vidutinis / tamsus
Regionas: Kirinyaga
Apdorojimas: drėgnasis (angl. washed)
Augimo aukštis:
1600- 1800 m virš jūros lygio
Pupelių rūšis: Arabica (SL-28, SL-34
)
Derliaus rinkimo laikotarpis: rugpjūtis- sausis

*DETALESNĮ APRAŠYMĄ SKAITYKITE ŽEMIAU*

1000g500g250g

VidutinisŠviesusTamsus
PupelėsVidutiniškai maltaSmulkiai maltaStambiai malta
Ištrinti


10.4027.65

Puikiai išvystytas kavos augintojų tinklas Kenijoje vienija net apie 150 tūkst. smulkių ir vidutinių kavos ūkių. Nepaisant didelio augintojų skaičiaus, Kenijos kavos žaliava pasaulinėje kavos biržoje, dažniausiai, bent du kartus brangesnė už kitas įprastas Afrikos, Pietų ar Centrinės Amerikos kavas. Ir patikėkite, ši kava verta kiekvieno cento!
Kenijoje kavą priimta skirstyti pagal pupelių dydį. “A” reiškia, jog kavos pupelės atrinktos naudojant 6,8 mm sietus.  Žemesnės klasės “B” pupelės sijojamos 6,2 mm sietais. “AA” klasifikacija reiškia, jog tai didelės ir aukščiausios kokybės Kenijos kavos pupelės, kai, tuo tarpu, kita dažnai sutinkama “AB” klasė reiškia, jog tai kavos pupelės, sudarytos tiek iš 6,2, tiek ir iš 6,8 sietais atrinktų pupelių. Tiesa, Kenijoje egzistuoja ir kitokių, pavyzdžiui “E” ir “PB” arba “Elephant” bei “Peaberry” klasių pupelės. Tai mutavusios pupelės, kavos uogoje augusios po vieną, o ne po dvi, kaip įprasta.
“Kirinyaga AA Top“ – tai unikali kava iš regiono, kuris anksčiau buvo vadinamas Centrine Provincija. Nuo 2013 m., kai Kenija buvo padalinta į apskritis, Centrinės Provincijos pavadinimas išnyko, bet rūšinės specializuotos kavos rinkoje šis pavadinimas dar gyvas ir simbolizuoja vietą, pasižyminčia itin dideliu aukščiu virš jūros lygio bei rūgštingu vulkaniniu dirvožemiu. Ko daugiau reikia aukščiausios rūšies arabikai augti?
Kenya Kirinyaga AA Top kavos uogos auginamos mažuose ūkiuose, renkamos rankomis ir gabenamos į Karani apdirbimo stotį, įsikurusią 1610 m aukštyje virš jūros lygio užgesusio ugnikalnio Mount Kenya- aukščiausios Kenijos viršūnės, pašonėje. Stotyje kavos uogos apdorojamos naudojant švarų Ragati upės vandenį, pakartotinai perrenkamos rankomis bei perpilamos į vandens talpas, kuriose fermentuojasi 8-16 valandų, kad atsiskleistų švari ir rafinuota Kenijos pupelėms būdinga rūgštelė ir kompleksiškas skonis.
Ir žinoma, svarbu pažymėti, jog ši Kenya Kiringyaga AA Top kava įvertinta net 88,5 balais pagal SCA (Specialty Coffee Associacion) sistemą. Tai itin aukštas ir retas įvertinimas rūšinės kavos pasaulyje (tam, jog kava būtų pripažinta rūšine aukščiausios kokybės kava, ji turi pasiekti 80 SCA balų ribą). Jei mėgstate išraiškingas vaisiniais poskoniais trykštančias Afrikos kavas, ši Kenijos kava- būtent Jums. Išbandykite!

Regionas

Pakuotė

1000g, 500g, 250g

Skrudinimas

Vidutinis, Šviesus, Tamsus

Paruošimas

Pupelės, Vidutiniškai malta, Smulkiai malta, Stambiai malta

Kol kas nėra jokių atsiliepimų.

Sukurkite pirmą atsiliepimą produktui "KAVA KENYA KIRINYAGA AA TOP"

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *