KAVA INDONESIA SUMATRA KERINCI


10.0026.50

Poskonis: medus, bananai, saldieji melionai
Kava pasižymi: saldžiarūgščių vaisių natomis, kompleksišku skoniu
Rekomenduojamas skrudinimas: vidutinis
Regionas: Sumatra, Kerinci
Apdorojimas: medaus (angl. honey)
Augimo aukštis: 1200- 1700 m virš jūros lygio
Pupelių rūšis: Arabica (Typica, Catimor)
Derliaus rinkimo laikotarpis: spalis- sausis

*DETALESNĮ APRAŠYMĄ SKAITYKITE ŽEMIAU*

1000g500g250g

VidutinisŠviesusTamsus
PupelėsVidutiniškai maltaSmulkiai maltaStambiai malta
Ištrinti


10.0026.50

Indonezija- šalis, puikiai prisitaikiusi aukštos kokybės kavai auginti. Viena pagrindinių to priežasčių yra tai, jog dauguma Indonezijos salų yra vulkaninės kilmės, o tai reiškia itin derlingą vulkaninių pelenų prisotintą dirvožemį.
Anot rašytinių šaltinių, Indonezijoje kava atsirado po to, kai olandų kolonistai 1696 m. kavos daigus iš Indijos atgabeno į dabartinę Džekartos teritoriją Javos saloje. Jau po keliolikos metų- 1712 m. pirmoji Indonezijoje užauginta kava buvo sėkmingai parduota Amsterdame.
Jums siūlome medaus (angl. honey) būdu apdorotą iš Sumatros- antros pagal dydį Indonezijos salos atkeliavusią kavą, užaugintą Kerinčio (aukščiausio Indonezijos vulkano, siekiančio 3800 m) ugnikalnio papėdėje.
,,Honey”- tai kombinuotas kavos apdorojimo būdas turintis ir plautos (angl. washed), ir natūraliuoju (angl. natural) būdu apdorotos kavos elementų. Šio proceso metu nuo kavos uogų nuimama odelė, panašiai kaip ,,washed” metodu, tačiau pats uogos minkštimas paliekamas (apdorojant kavą ,,natural” būdu pirmajame etape paliekama visa kavos uoga, su minkštimu ir odele). Tuomet, kavos uogos be odelės išberiamos ant grindinio ir džiovinamos. Džiūdamas saldus, lipnus, auksinis uogos minkštimas (dėl ko šis būdas ir vadinamas ,,honey”) fermentuojasi ir perteikia viduje esančiai pupelei vaisišką tirštą ir saldesnį nei įprastą poskonį.
,,Honey” apdorojimo procesas dar skirstomas į ,,yellow honey”, kuriuo ir apdorota Indonesia Sumatra Kerinci kava, ,,red honey” bei ,,black honey”. Kuo ilgiau kavos pupelės paliekamos fermentuotis su minkštimu, tuo labiau jos oksiduojasi, tamsėja bei keičia savo skonines savybes. Taip pat, tam didelę įtaką turi ir ant pupelės paliekamas minkštimo sluoksnis- kuo daugiau minkštimo paliekama, tuo ilgesnis tikėtinas fermentacijos laikas. Po, maždaug, 1 savaitės pupeles dengia auksinis sluoksnis. Paliekant jas tolimesnei fermentacijai, maždaug po 2 savaičių, šis sluoksnis tampa raudonas, o dar vėliau, po 2-3 savaičių- juodas.
Indonesia Sumatra Kerinci-  viena rečiausių mūsų asortimento kavų, tad jei mėgstate kompleksiškas, turtingas bei salstelėjusių vaisių poskoniais trykštančias kavas- paskubėkite ir išbandykite, nes kiekis labai ribotas!

Regionas

Pakuotė

1000g, 500g, 250g

Skrudinimas

Vidutinis, Šviesus, Tamsus

Paruošimas

Pupelės, Vidutiniškai malta, Smulkiai malta, Stambiai malta

Kol kas nėra jokių atsiliepimų.

Sukurkite pirmą atsiliepimą produktui "KAVA INDONESIA SUMATRA KERINCI"

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *