KAVA ETHIOPIA KOKE


10.4527.85

Poskonis: vynuogės, nektarinai, kokosai
Kava pasižymi: subalansuotu saldžiarūgščių vaisių skoniu, išraiškingu aromatu
Rekomenduojamas skrudinimas: šviesus / vidutinis
Regionas: Yirgacheffe, Kochere, Gedeo
Apdorojimas: Sausasis (angl. natural)
Augimo aukštis:
1870-1900 m virš jūros lygio
Pupelių rūšis: Arabica (Dega, Kudhume, Wolisho)
Derliaus rinkimo laikotarpis: lapkritis- vasaris

*DETALESNĮ APRAŠYMĄ SKAITYKITE ŽEMIAU* 

1000g500g250g

VidutinisŠviesusTamsus
PupelėsVidutiniškai maltaSmulkiai maltaStambiai malta
Ištrinti


10.4527.85

Ši kava apdorojama Koke kavos apdirbimo stotyje, įsikūrusioje Yirgaheffe miesto pašonėje Gedeo regione. Į šią apdirbimo stotį savo užaugintas kavos uogas gabena smulkūs aplink esančiose kalnuotose vietovėse nedidelius ūkius valdantys ūkininkai.
Mūsų siūloma Ethiopia Koke kava apdorota natūraliuoju arba kitaip- sausuoju būdu. Tokiu būdu apdorota kava išsiskiria tirštu salstelėjusiu skoniu ir kiek mažesne rūgštele, nei įprasta drėgnuoju (angl. washed) būdu apdorota kava, o visas procesas skirstomas į tris pagrindinius etapus:

I. Kavos uogų atrinkimas ir valymas.  Šiame etape išrenkamos neprinokusios ar defektuotos uogos tam, jog tolimesniame procese būtų naudojamos tik kokybiškos ir prisiprusios kavos uogos.
II. Džiovinimas. Džiovinimo etapo metu kavos uogos išpilamos į specialius nuo žemės pakeltus sietus (angl. drying beds arba African beds) ir reguliariai vartomos, jog tolygiai džiūtų.
Šis procesas trunka apie 3 savaites, kol kavos uogose lieka 12-12,5% drėgmės.
III. Gvildenimas. Jis vykdomas pasitelkiant specialius įrenginius, kurių pagalba kavos pupelės atskiriamos nuo to, kas liko iš išorinių kavos uogos sluoksnių.

Po paskutiniojo kavos apdorojimo etapo dar vykdomos tokios procedūros, kaip pupelių klasifikavimas, pakavimas į maišus ir pristatymas į Adis Abebą, Etiopijos sostinę, iš kur ši kava eksportuojama ir galiausiai patenka į kavos skrudintojų rankas.
Svarbu paminėti, jog Ethiopia Koke- neeilinė kava, renkanti net 88 balų vertinimą pagal SCA (Specialty Coffee Associacion) sistemą. Priminsime, jog tam, jog kava būtų pripažinta rūšine aukščiausios kokybės kava, ji turi surinkti 80 SCA balų. Paskubėkite išbandyti, nes kiekis labai ribotas!

Regionas

Pakuotė

1000g, 500g, 250g

Skrudinimas

Vidutinis, Šviesus, Tamsus

Paruošimas

Pupelės, Vidutiniškai malta, Smulkiai malta, Stambiai malta

Kol kas nėra jokių atsiliepimų.

Sukurkite pirmą atsiliepimą produktui "KAVA ETHIOPIA KOKE"

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *