KAVA EL SALVADOR SAN ERNESTO


9.4524.85

5.00 out of 5
(2 atsiliepimai)

Poskonis: Klevų sirupas, razinos, vyšnios, vynuogės
Kava pasižymi: švelniu ir salstelėjusiu skoniu
Rekomenduojamas skrudinimas: vidutinis
Regionas: Cordillera of Apaneca and Comasagua, La Libertad
Apdorojimas: medaus (angl. honey)
Augimo aukštis: 1100 m virš jūros lygio
Pupelių rūšis: Arabica (Bourbon, Pacas)
Derliaus rinkimo laikotarpis: lapkritis- vasaris

*DETALESNĮ APRAŠYMĄ SKAITYKITE ŽEMIAU*

1000g500g250g
VidutinisŠviesusTamsus
PupelėsVidutiniškai maltaSmulkiai maltaStambiai malta
Ištrinti


9.4524.85

Salvadoras- mažiausia savo plotu šalis Centrinėje Amerikoje, o net apie 85% valstybės teritorijos užima kalnai. Šiaurėje, pasienyje su Hondūru, driekiasi Siera Madrės kalnų juosta, o pietų ir centrinėje Salvadoro dalyje, kur ir auginama mūsų skrudinama kava, pakrantės kalnai ir ugnikalnių juosta.
San Ernesto- brolių Enrikės, Gustavo ir Renė valdomas kavos ūkis. Tai jau šeštoji karta auginanti kavą šiame 140 hektarų ūkyje nuo pat jo įkurimo. Nors 2012- 2013 m. net apie 80% San Ernesto ūkio kavamedžių buvo sunaikinti įsisukusios augalų infekcijos, didžioji dalis jų buvo atsodinti ir jau brandina kavos uogas, o čia užauginta kava net septynis kartus pateko į “Cup of Excellence” geriausių pasaulio kavų rinkimų finalus,
Kavos uogos ūkyje, kaip ir įprasta rūšinei arabikai, auginamos aukštesnių vietinių medžių šešėlyje, siekiant kavamedžius apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių ir sukurti natūralų barjerą nuo vėjo.
Mūsų siūloma El Salvador San Ernesto kava apdorojama medaus (angl. honey) būdu. Praėjus keletai valandų po derliaus nuėmimo nuo kavos uogų pašalinama odelė. Uogos be odelės plonu sluoksniu supilamos ant nuo žemės pakeltų lovių ir džiovinamos saulėje apie septynias paras. Tokiu būdu, džiūstant uogų minkštimui ir viduje esantiems kauliukams- kavos pupelėms įsisavinant salstelėjusius uogų poskonius, drėgmės lygis pupelėse krenta nuo, maždaug, 55% iki 12,5%. Vėliau kavos pupelės dar apie 40 dienų “ilsisi” sandėliuose, kol drėgmės lygis jose stabilizuojasi ir žalios kavos pupelės jau būna beveik paruoštos patekti į kavos skrudintojų rankas, prieš tai, kaip ir įprasta rūšinei kavai, išrenkant defektuotas ar aukščiausios kokybės standartų neatitinkančias pavienes pupeles.
El Salvador San Ernesto- švelni, saldžių vaisių natomis pulsiuojanti, sirupo saldumą priminti galinti kava. Išbandykite jau dabar!

Laikymo sąlygos: laikyti tamsioje sausoje vietoje originalioje pakuotėje 5o – 25o C temperatūroje. 

Regionas

Pakuotė

1000g, 500g, 250g, 250g

Skrudinimas

Vidutinis, Šviesus, Tamsus

Paruošimas

Pupelės, Vidutiniškai malta, Smulkiai malta, Stambiai malta

  1. 5 out of 5

    (verified owner)

    Tvirta, sodri. Vyriška.

  2. 5 out of 5

    (verified owner)

    Nuostabaus skonio kava. Tiesa, kad jos paragavus kitos kavos nesinori. Tiršta ir sakyčiau “desertinė” kai burnoje lieka vaisių skonis. ❤️

Sukurti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *