INDONESIA SUMATRA MANDHELING

INDONESIA SUMATRA MANDHELING

Ši kava pasižymi žemu rūgštingumu, žemišku karčiojo šokolado aromatu, žolelių natomis

Poskonis: juodasis šokoladas, kedro riešutai, žolelės

Pakuotė :
Skrudinimas :
Paruošimas :
Kiekis :

8,50 EUR
Su PVM

Regionas: Idonezija- Sumatra
Augimo aukštis: 900- 1600 m virš jūros lygio
Pupelių rūšis: Arabica (Catimor, Kent)
Derliaus rinkimo laikotarpis: birželis- gruodis
Rekomenduojamas skrudinimas: vidutinis / tamsus

Labiausiai gurmanų vertinamos  Indonezijos kavos yra auginamos Malajų archipelago Sumatros, Javos ir Sulavesio salose. kuriose kava pradėta auginti IXX a. pradžioje, kai kavos sodinukus čia atgabeno olandai. Vulkaniniame dirvožemyje kavos sodinukai labai greitai ir puikiai prigijo ir jau po kelių metų pradėjo duoti pirmuosius derlius, kurie buvo ypač sėkmingi ir gausūs. Taip Indonezijos kava sparčiai įėjo į pasaulinį kavos prekybos tinklą, kol to paties amžiaus pabaigoje Indonezijos kavamedžius pakirto liga ir visiškai juos išnaikino. Visa laimė- neilgam. Kavamedžiai Indonezijos salose buvo greitai atsodinti ir nauji kavos uogų derliai vėl džiugino kavos vartotojus. Tiesa, kavos plantacijos Indonezijoje vėl buvo sunaikintos Antrojo Pasaulinio karo metu, o po jo- vėl atkurtos. 
Kas padaro Indonesia Sumatra Mandheling kavą išskirtine? Ko gero didžiausią įtaką tam turi žalių kavos pupelių apdorojimo būdas vadinamas "Giling Basah", kas išvertus iš vietos Bahasų kalbos reiškia "šlapias gvildenimas". Įprastais, natūraliuoju arba šlapiu, būdais kavos uogos apdorojamos nuo kavos uogos atskiriant kavos pupeles ir džiovinant tol, kol jose lieka 10-12% drėgmės. Tuomet, nuo išdžiūvusių kavos pupelių pašalinamas plonas apsauginis kavos uogos sluoksnis, saugantis viduje esančias sėklas- kavos pupeles, o pupelės jau būna paruoštos skrudinimui bei patekimui į rinką. Tuo tarpu "Giling Basah" būdu kavos pupeles apsaugantis plonas kavos uogos sluoksnis pašalinamas, kai kavos pupelėse dar buna likę net iki 50% drėgmės. Po to pupelės toliau džiovinamos, o be apsauginio sluoksnio džiuvimo procesas gerokai pagreitėja. Tokiu būdu apdorota kava įgauna turtingą, mažu rūgštingumu ir žemišku juodojo šokolado natomis pasižyminčiu poskoniu.
Dėl didelės paklausos rinkoje ir aukštos kokybės (mūsų siūloma Indonesia Sumantra Mandheling yra aukščiausios rūšies trigubo perrinkimo kava, kai iš žalių kavos pupelių rankomis išrenkamos defektuotos pupelės, ciklą kartojant net tris kartus) ši kava yra viena brangesnių opcijų mūsų asortimente, bet patikėkite- išbandyti tikrai verta!
Mūsų siūloma kava auginama antroje pagal dydį Indonezijoje- Sumatros saloje. Žodis “Mandheling” kavos pavadinime reiškia ne regioną, kuriame ši kava auginama, o etninę Indonezijos grupę, kurios pavadinimas naudojamas šioje saloje augančios kavos identifikavimui. Geografiškai ši kava auginama Leuserio kalno papėdėje, Batako regione vakarų centrinėje Sumatros salos dalyje.Dėl didelės paklausos rinkoje ir aukštos kokybės (mūsų siūloma Indonesia Sumantra Mandheling yra aukščiausios rūšies trigubo perrinkimo kava, kai iš žalių kavos pupelių rankomis išrenkamos defektuotos pupelės, ciklą kartojant net tris kartus) ši kava yra viena brangesnių opcijų mūsų asortimente, bet patikėkite- išbandyti tikrai verta!

Indonesia Sumatra
pattern
Why Choose Us

KODĖL RINKTIS MUS?

VISADA ŠVIEŽIA

Šviežiausia kava išlieka apie 14 dienų po skrudinimo.  Dėl šios priežaties savo kavą skrudiname tik gavę Jūsų užsakymą. 

GEROS KAINOS GARANTIJA

Siūlome itin palankias kainas.  Jei radote mūsų kokybės standartus atitinkančią kavą pigiau- susisiekite su mumis. 

GREITAS PRISTATYMAS

Operatyvumas- vienas iš mūsų prioritetų. Kavą Jums pristatysime per 3 darbo dienas nuo Jūsų užsakymo pateikimo.

LOJALUMO PROGRAMA

Lojalus klientas- mūsų tikslas. Sekite mus Facebook bei Instagram tinkle ir naudokitės specialiais pasiūlymais.

Kategorijos
Meniu
Uždaryti
Atgal
Paskyra
Uždaryti